Fudbaleri našeg Željezničara u okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali su sa Širokim Brijegom rezultatom 1:1.

Na Stadionu Grbavica pred oko 6000 gledalaca, Željezničar i Široki Brijeg su remizirali rezultatom 1:1.

Gosti su prvi zaprijetili na susretu. U 6. minuti Antolović je loptu dirao rukama van dozvoljenog prostora, a slobodon udarac koji je izveo Wagner je završio pored desne stative našeg gola. Ponovo je Wagner prijetio golu Plavih, ali je njegov udarac glavom sigurno uhvatio Antolović. Marić je šutirao u 13. minuti visoko preko gola.

Igrala se 15. minuta susreta kada su gosti poveli. Nakon ubačaja sa desne stranne Wagner je neometan, glavom poslao loptu u mrežu Plavih. Nakon 23 minute utakmice oglasili su se i „Manijaci“ odajući počast navijaču Harisu Selmanu, koji je tragično preminuo u 23. godini života.

Željezničar je do izjednačenja stigao u 28. minuti. Sadiković je ubacio iz kornera, a Kosorić je loptu ubacio u mrežu gostiju za veliko slavlje navijača na Grbavici. Željo je ponovo zaprijetio nakon kornera. Bajić je ubacio, a Sadiković šutirao preko gola.

U 38. minuti nakon lijepe akcije Plavih, Bajić je šutirao, ali bez veće opasnosti za Širokobriježane. Poslije gola Plavih, na terenu je postojala samo jedna ekipa, Željo. Veliku priliku je u 41. minuti propustio Bajić kada je nakon odličnog proigravanja i driblinga šutirao, ali je na visini zadatka bio Soldo. Prvo je poluvrijeme okončano rezultatom 1:1.

Prvu zanimljivu situaciju u drugom dijelu smo vidjeli u 52. minuti. Memija je odlično vratio loptu, a Stanićev udarac odlazi pored gola. U 53. minuti su gosti postigli pogodak, ali je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. Prvu promjenu na utakmici Admir Adžem je napravio u 58. minuti kada je Hasanović zamijenio Jamaka.

Nakon što je srušen Bajić na ivici kaznenog prostora, Sadiković je izveo slobodan udarac, ali je odbrana gostiju otklonila opasnost. U 66. minuti Memiju je zamijenio Bučan. Laštro je zaprijetio našem golu, ali bez većih opasnosti.

Bajić je centrirao, a Stanić nije uspio prihvatiti loptu. U 82. minuti umjesto Tomića ušao je Turković. Minutu poslije nakon dobrog napada Plavih, Sadiković je šutirao, ali se rezultat nije mijenjao. Nakon kornera Plavih, domaći su tražili jedanaesterac, ali se glavni sudija nije oglašavao. U posljednjim sekundama utakmice gosti su imali dvije velike prilike, ali je Antolović spasio gol Plavih.

Naredno kolo Željezničar gostuje kod Slavije.

POGLEDAJ GALERIJU