Fudbaleri Željezničara odradili su lakši jutarnji trening, a od 15 sati na rasporedu je pripremna utakmica protiv Amkara.

Svi fudbaleri su trenirali u punom intenzitetu izuzev Darka Markovića koji je trenirao po svom programu. Ovaj veznjak će propustiti današnji susret zbog povrede arkade. Jučer se ekipi priključio i Musa Muhammed, a jutros je odradio prvi trening sa ekipom.

Od 15 sati po vremenu u Bosni i Hercegovine, a od 17 sati po vremenu u Turskoj, Željo će odmjeriti snage sa ekipom Amkara. Amkar Perm je osnovan 1994. godine, a domaće utakmice igra na Zvezda stadionu kapaciteta 17.000 mjesta. Na tabeli Premijer lige Rusije zauzimaju šestu poziciju sa 27 osvojenih bodova iz 17 utakmica.

Desni bek Plavih, Siniša Stevanović, očekuje kvalitetnu provjeru protiv ruske ekipe.

– Odigrali smo utakmicu sa Kryljom, moram reći taktički perfektno. Jedna od najboljih utakmica otkako sam ja u Želji. Maloprije smo odradili lakši trening jer igramo danas protiv Amkara i potrebno nam je malo više svježine. Znamo da su izuzetno kvalitetni, šesti su na tabeli i očekujem kvalitetnu provjeru, kazao je Stevanović.

POGLEDAJ GALERIJU