U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije povodom utakmice 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Željezničara i Širokog Brijega, a medijima su se obratili šef stručnog štaba, Edis Mulalić, te prvotimci, Aleksandar Kosorić i Ivan Lendrić.

Utakmicu je prvo najavio šef struke Plavih, Edis Mulalić, koji u nedjelju očekuje tešku utakmicu, ali naglašava da je ovo utakmica kao i svaka druga.

– Pripreme kao pripreme. Ono što smo planirali i zacrtali, odradili smo. U nedjelju igramo utakmicu u drugačijim uslovima. Na pripremnim utakmicama smo pokazali da možemo igrati jako dobro. Na pripremama možeš najbolji biti, a da u prvenstvu budeš najgori. Takve su pripreme, rekao je Mulalić dodavši:

– Utakmica kao i svaka druga. Drago mi je zbog navijača da su prepoznali sve ovo što se radi. Teren će biti težak, tehničke i taktičke greške nek prebace na mene, ja ću biti kriv. Energiju i trku očekujem od ekipe. Niko ne treba očekivati da će u nedjelju izaći Barcelona na teren, neće. Nadam se da će ovi igrači biti nagrađeni jer su radili odlično, 300% svaki trening, kazao je Edis Mulalić.

Potom je utakmicu iz svog ugla najavio kapiten Plavih, Aleksandar Kosorić, koji ističe da svi željno iščekuju prvenstvene utakmice.

– Svi smo zdravi što je bitno. Utakmicu svi jedva čekamo, dolazi nam borba za bodove. Široki je iskusna ekipa, ali mi  ako budemo pravi, ako budemo dali zadnji atom snage, možemo ostvariti dobar rezultat, a to je pobjeda. Svi momci su odlični, stvorili smo dobru atmosferu i ponavljam svi željno iščekujemo početak utakmice, rekao je Aleksandar Kosorić.

Najbolji strijelac na pripremama, Ivan Lendrić, najavljuje da će svi ostaviti posljednji atom na terenu.

– Uklopio sam se super. Svi su me primili, ne samo igrači nego i struka i navijači. Od utakmice očekujemo da damo 100% od sebe, nadam se da rezultat neće izostati. Bitno je radi atmosfere da slavimo, ali opet ako utakmicu ne dobijemo neće stati svijet. Ja znam da svaki igrač koji bude igrao će poginuti na terenu za pobjedu, riječi su Ivan Lendrića.

Utakmica Željezničara i Širokog Brijega je na rasporedu u nedjelju od 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU