Željezničar u subotu u okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Edis Mulalić i prvotimac, Marin Galić.

Edis Mulalić:

– Čeka nas teška utakmica sa protivnikom koji ima dosta kvalitetne pojedince i veoma širok kadar. Amar u zadnje tri četiri utakmice ima veći izbor igrača, primijetio sam da koristi oko 5-6 igrača fiksno, a ostale stavlja prema domaćinstvu ili gostujućim utakmicama. U gostujućim malo defanzivnije igrače, a kod kuće malo kreativnije. U nekim stvarima mu i zavidim jer ima izbora i ima nekoliko varijanti može probati, mi to ne možemo. Malo smo i osakaćeni u pripremi utakmice sa zaštićenim godište, pet ih imamo, to su Gasal, Subašić, Beća, Muftić i Drina, koji je kažnjen sa tri žuta kartona, dok su Gasal i Subašić povrijeđeni, tako da smo ostali na dva igrača sa zaštićenim godištem i samim tim to nam i diktira sami sastav, ali hajde, nećemo plakati, imamo to što imamo, želim da se sutra prezentujemo kao i dosad, kao tim, da budemo hrabri kako onda kada mi imamo loptu, tako i kada je ona kod protivnika. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo sutra. Pratili smo Velež i oni su nas, pa vidjećemo, kazao je Mulalić i dodao:

– Prošlu utakmicu smo otvorili vrlo dobro, Gasal i još neko je imao šansu gdje smo mogli doći do vodstva, imali smo dvije situaicje u tranzicijama da povedemo i nismo uspjeli. Nekako smo slabi bili u sve tri linije, nismo bili kompaktni, nismo preuzimali odgovornost i onda te u takvim situacijama Velež, koji na svakom mjestu ima dva kvalitetna igrača, kazni. To je jasno i neminovno, nakon toga smo to analizirali i izdigli se iz te situacije. Kad igraš sa protivnikom protiv kojeg si igrao, ne bi bilo loše da si malo pametniji drugi put.

Marin Galić:

– Što se tiče ekipe mislim da mi igramo relativno dobro i to rezultat pokazuje. Ok, imamo uspone i padove, ali svaka utakmica gdje smo bili malo lošiji, izdigli smo se iznad toga i bili smo bolji. Puno smo naučili iz svega. Sada smo imali dva poraza i ostvarili smo pobjedu u Kupu koja je jako bitna. Čekamo Velež, to je dobra ekipa, igrali smo protiv njih, znamo šta nas očekuje, pripremali smo se cijelu sedmicu i to je to, rekao je Galić.

Utakmica se igra u subotu od 17:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se na dan utakmice od 10:00 sati ispred Stadiona Grbavica.

POGLEDAJ GALERIJU