FOTO / Mulalić: Borit ćemo se dokle god postoji šansa

U subotu od 17 sati Željezničar će dočekati ekipu Rudara, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu. Utakmicu su najavili šef stručnog štaba, Edis Mulalić, i prvotimac, Srđan Stanić.

 – U srijedu smo vidjeli sve što se dešavalo i normalno da nam je žao zbog nekih stvari, no okrećemo se utakmici protiv Rudara. Napravit ćemo ozbiljnu ekipu za sutra i borit ćemo se dokle god postoji šansa. Još uvijek vjerujem u Evropu. Mi više nemamo šta izgubiti. Ponovo smo dočekali Rudar nakon sedam mjeseci i tek smo doživjeli prvi poraz od tada. Dakle, imamo samo jedan poraz, to moram napomenuti. Mislim da nam je Rudar dužnik. Sigurno će doći u nekoj defanzivnoj formaciji. Nas ne interesuje ništa osim pobjede. Do kad god bude postojala šansa, mi ćemo se boriti, to ponovo kažem. Mislim da moji momci ove dvije utakmice mogu pobijediti, mirne glave i savjesti, kazao je Edis Mulalić, šef stručnog štaba FK Željezničar.

– Mi, kao što je šef rekao, posljednji poraz smo doživjeli upravo u Prijedoru i mislim da oni nisu za podcijeniti. Sutra se moramo ponašati kao sportiste, nakon svih dešavanja u Zenici nam igra samo pobjeda. Moramo igrati hrabro, ne krijemo da želimo pobjedu. Uz našu pobjedu ćemo osluškivati i druge rezultate jer više ne ovisi sve od nas, rekao je Srđan Stanić.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati na Stadionu Grbavica, a cijene ulaznica su za južnu tribinu 5 KM, za sjevernu 8 KM i za zapadnu 20 KM.

POGLEDAJ GALERIJU