Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru revanš utakmice trećeg pretkola Evropske lige poraženi od Standarda sa 1:0.

Od samog početka su Plavi nošeni fantastičnom podrškom sa tribina napali goste. U petoj minuti je Bajić uhvatio volej, al ije Thuram izbacio u korner. Željo je izveo i nekoliko kornera. Igrala se 17. minuta kada se Bajić našao u kaznenom prostoru, a na njegov ubačaj kasni Đelmić.

U 23. minuti Badibanga se driblingom oslobađa Đelmića, ali njegov udarac zaustavlja Antolović. Potom je uslijedila igra na sredini terena, Željo je pokušavao sa udarcima sa distance preko Blagojevića i Hadžiahmetovića, ali je odbrana gostiju bila na nivou. U posljednjoj minuti prvog dijela Santini izlazi sam pred Antolovića, lobuje ga, ali njegov udarac odlazi pored gola.

U devetoj minuti nastavka duga akcija Plavih, a u završnici Đelmić sa 20 metara šutira pored gola Standarda. Samo minut poslije Memija upošljava Đelmića koji ubacuje, a Bajić glavom šutira te lopta pogađa stativu. U 58. minuti Trebel šutira visoko preko našeg gola. Od 60. minute je E. Sadiković igrao umjesto Hadžiahmetovića.

Standard do vodstva dolazi u 68. minute. Nakon duge akcije Van Damme je sa 20 metara savladao Antolovića. U 72. minuti nakon dobrog poteza, Mladenović šutira sa 30 metara pored gola. Od 75. minute je Stokić igrao umjesto Kokota. Minutu poslije je Enoh šutirao glavom preko gola.

Četiri minute prije kraja Trebel sa 40 metara pokušava, ali Antolović krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

POGLEDAJ GALERIJU