Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi od Širokog Brijega sa 2:1.

Domaći su u 11. minuti zaprijetili udarcem Begonje, ali je Kjosevski odlično reagovao. U 17. minuti Plavi nakon kornera Krpić šutira, a Vranješ ubacuje loptu u mrežu, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Krpić je u 23. minuti pokušao, ali je udarac izblokiran u korner.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Begonja je sa 20 metara šutirao u 27. minuti, ali i taj pokušaj odlazi preko našeg gola. U 39. minuti Vranješ šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali lopta odlazi iznad prečke domaćeg gola. U 41. minuti Vranješ je povukao loptu i sa ivice kaznenog prostora šutirao u dobro postavljenog Bilobrka. Miutu poslije nakon kontre Zec pokušava iskosa, ali lopta odlazi pored gola. Ponovo je Vranješ šutirao sa distance u 43. minuti, ovaj put lopta ide pored gola.

Najbolju priliku su domaći imali u 45. minuti. Nakon ubačaja Kvesića šutirao je Turčin, ali je Kjosevski sjajno nogom spasio naš gol. U narednom napadu je Široki Brijeg poveo. Begonja je šutirao iskosa, Kjosevski odbio, a Bagarić natrčao i pogodio za vodstvo domaćih i rezultat prvog poluvremena. 

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

U prvoj minuti nastavka Ćorluka odlično proigrava Kvesića koji lobuje Kjosevskog, ali lopta odlazi pored gola. U 55. minuti bilo je 2:0. Ćorluka je ubacio, a Begonja glavom pogodio naš gol. Dacić u 61. minuti šutira iskosa, ali je Bilobrk bio siguran. Minutu poslije šutirao je i Stevanović sa distance, lopta otišla pored gola.

U 70. minuti velika prilika za naš tim. Nakon ubačaja Šabanadžovića šutirali su Krpić, a potom i Dacić, ali je golman Širokog bio na visini zadatka. U 78. minuti nakon gužve šutira jedan fudbaler domaćih, ali Ćeman sigurno brani. U 88. minuti je naš tim smanjio. Osmanković je dubinski uposlio Šehića, ovaj sjajno ubacio, a Krpić glavom zatresao mrežu Širokog. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak protiv mostarskog Veleža u Vrapčićima. 

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski (Ćeman od 66.)- Stevanović (A. Šehić od 74.), Osmanković, Bakrač, Pavić – Šabanadžović, Vranješ (Hajdarević od 46.), Blagojević (Abdullah Celik od 65.)- Zec (Dacić od 56.), Krpić, Zajmović.
Široki Brijeg: Bilobrk – Ćorluka, Kovačić (Nikić od 78.), Barišić (Perišić od 66.), Kvesić (Jurić od 75.)- Marić (Matić od 46.), Zlomislić (Kožul od 61.), Begonja – Turčin (Ćabraja od 64.), Bagarić, Eliomar (Marković od 46.).
Žuti kartoni: Šabanadžović,