Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH poraženi od Veleža sa 1:0.

Plavi su dobro otvorili meč, a u četvrtoj minuti Santos izlazi pred gol Veleža, Hadžikić uspijeva izbaciti u korner. Domaći su poveli u sedmoj minuti. Anđušić je gurnuo do Šikala koji je sam izašao pred naš gol i matirao Bendera za 1:0. Tri minute poslije Haskić glavom nakon kornera šutira preko gola.

Šehić u 30. minuti sjajno prolazi, ubacuje, a Štilićev udarac sa 16 metara fudbaleri Veleža blokiraju u korner. Nakon kornera Šehić je šutira, ponovo blokiraju domaći, a nakon toga i Drljo šutira, lopta se odbija u korner. Nakon kornera sjajna šansa za Santosa koji šutira izbliza, ali Hadžikić odlično brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Štilić ubacuje u 67. minuti, Santos glavom pokušava, ali nije bilo opasnosti po gol Veleža. Ponov nakon kornera, u 71. minuti, Mekić ubacuje Drina glavom šutira pored gola. Prethodno je ubačaj Šehića u posljednji trenutak ispred Hodžića (99) izbacuje Zvonić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš susret igra se 19. aprila na Grbavici.

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Šehić – Hodžić (18), Mekić – Drljo, Štilić, Santos – Krpić. Još su igrali: Amoah, Hodžić (99),

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Tuzle City. Susret na Grbavici počinje u 20:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU