Fudbaleri Željezničara su u okviru 31. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 1:0.

Naš tim poveo je u osmoj minuti. Ramović je istrpio duel, dodao do Asima Zeca koji iskosa sjajno hvata volej i pogađa rašlje domaćeg gola. Minutu poslije Hadžić iskosa prebacuje naš gol. U 11. minuti Stanić iskosa šutira, lopta je blokirana u korner. U 23. minuti Krpić sa 20 metara šutira pored gola.

U 27. minuti Šabanadžović na 25 metara hvata poluvolej, ali njegov pokušaj odlazi preko gola. Minutu poslije dobar napad Plavih, a u posljednjem trenutku ispred Zajmovića loptu u korner izbacuje Simonović. U narednom napadu ponovo Simonović spašava domaće. Šabanadžović je ubacio, a Sipovićev udarac blokirao pomenuti defanzivac.

Mujezinović u 37. minuti snažno šutira sa 20 metara, ali ovaj put Lučić sigurno hvata. Udarac Hajdarevića iz 42. minute odlazi preko gola. Minutu poslije A. Zec prizemnim udarcem pokušava, Lučić brani. Hadžić u 45. minuti s lijeve starne hvata volej lijevom nogom, a lopta odlazi daleko od našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1. 

Sjajna šansa za Radnik u 59. minuti. S lijeve strane je ubacio Maksimović, a ispred gola se našao Motika koji iz dobre situacije šutira preko gola. Zajmović u 66. minuti nakon dobrog okreta šutira preko gola. Krpić u 72. minuti ostavlja za Stevanovića koji sa distance oštro šutira, ali lopta odlazi malo pored stative. Đelmić u 75. minuti iskosa pokušava, ali mlak udarac odlazi pored gola.

Sedam minuta prije kraja Bogičević iz slobodnog udarca sa 20 metara šutira preko gola. Zajmović u sudijskom vremenu sa vrha kaznenog prostora šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Čelika. Susret na Grbavici igra se u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Sipović, Stanić – Šabanadžović, Hajdarević – A. Zec (Sadiković od 79.), Ramović (Zajmović od 14.), Mujezinović (Rodin od 90.) – Krpić.
Radnik: Lučić – Sušić (Vasić od 46.), Bečelić, Simonović, Merajić – Mekić, Popara (Motika od 55.) – Đurić, Hairlahović (Đelmić od 69.), Maksimović – Hadžić.
Žuti kartoni: Ramović, Stanić, Stevanović, Šabanadžović, Simonović,