Željezničar će u okviru drugog pretkola Evropske lige dočekati ekipu Apollona, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Slobodan Krčmarević i prvotimac, Anel Šabanadžović.

– Hoću da nam poželim sreću u sutrašnjem meču. Dolazi nam ozbiljan protivnik, tu sam proveo tri lijepe godine igračke karijere, osvajao titule sa njima, dvije sezone sam bio kao trener i zaista me vežu lijepe uspomene. To je jedan od najvećih klubova na Kipru sa prebogatom tradicijom i prebogatim vlasnikom koji je vlasnik pola Limasolla. Posljednje tri-četiri sezone igraju grupnu fazu, imali su zapažene uloge. Imaju fantastične i fanatične navijače, biće i sutra ovdje, ali s druge strane, emocija nema, izlazimo da damo sve od sebe, vjerujem u svoje momke, vrijeme nam je falilo i sigurno smo bolji nego prije sedam dana. Očekujem od naših navijača koji će biti naš 12. igrač da napravimo nešto veliko. Dao bih blagu prednost našem sutrašnjem protivniku, rekao je Krčmarević koji je potom dodao:

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

– Ovdje oko Želje je uvijek upitno da li pobijedio tri ili 33. Takav smo mentalitet, ne mislim samo na Sarajevo nego i na Beograd. Tri pobjede su mnogo značile, ja sam rekao treneru kada je bila kriza rezultata u pripremnom periodu da će ekipa doći na svoje kada bude najpotrebnije. Malo toga smo promašili u ovom prelaznom roku. Jazvić je isto tako pokazao da dobijamo ono što nam treba. 

– Mene raduju izjave gostiju. To je fantastična uvertira za moj motivacioni govor, svaka podcjenjivačka izjava meni dobro dođe. Nisu oni svjesni gdje dolaze, malo ima vatrenih navijača poput naših. Očekujem da će sve da gori sutra, moramo da odigramo na tu kartu, ne smiju moji fudbaleri da izgore i da srljaju jer svaki rezultat sa neprimljenim golom je dobar rezultat.

Sutrašnja utakmica se igra u 20:30 sati, a kapije stadiona se otvaraju u 19 sati. Prodaja ulaznica počela je danas u 10 sati i trajat će do 19 sati.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba