Fudbaleri Željezničara će u subotu od 17:30 sati odmjeriti snage sa domaćinom GOŠK-om, a tim povodom medijima su se obratili šef struke, Slobodan Krčmarević i prvotimac, Ivan Čurjurić.

– Nije fraza, ali izuzetno je neugodno gostovanje u Gabeli. Kako za sve ekipe u ligi, tako i za nas. Nismo mi toliko moćni u odnosu na druge ekipe, baš kao nijedna druga ekipa u ligi, tako da ne možemo upisivati bodove sa sigurnošću pred put. Jako su čvrsta i neugodna ekipa, imao sam sreću da sam to vidio u onoj prijateljskoj utakmici koju smo izgubili od njih, iako smo tad odigrali najbolje poluvrijeme. Oni su se pokazali kao izuzetno čvrst orah, ali naš cilj se zna, kazao je Krčmarević.

– Ne volim postavljati fudbalerima imperative i moranja jer onda ne mogu pružiti svoj maksimum, ali zna se šta želimo. Naš cilj je pobjeda, dobar start sezone, te nastavak dobrog niza koji smo započeli sa dvije pobjede protiv Narve Trans. Želimo napuniti stadion i tako napraviti najbolju pozivnicu našim navijačima za četvrtak.

Ekipa je otputovala u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg susreta. Otputovali su: Kjosevski, Fejzić – Stevanović, A. Šehić, Pavić, Bakrač, Bogičević, Rodin – Šabanadžović, Hajdarević, Vranješ, Dacić, Čurjurić, E. Šehić, Zec, Veselinović, Zajmović, Arežina – Krpić. Zbog lakše povrede zadnje lože nije otputovao Blagojević. Utakmica se igra sutra u 17:30 sati uz prenos na Moja TV.

POGLEDAJ GALERIJU