FOTO / Kostić: Imamo veliki motiv pred našim Manijacima

Fudbaleri našeg Željezničara sutra će na Stadionu Grbavica ugostiti gradskog rivala Sarajevo, a tim povodom održana je konferencija za medije u prostorijama Porsche Centra u Sarajevu.

Na zajedničkoj konferenciji za medije, prisutnim novinarima su se obratili šefovi struke obje ekipe, Miloš Kostić i Almir Hurtić, te kapiteni, Aleksandar Kosorić i Haris Duljević.

– Mogu da kažem da je dobro što su pripreme iza nas jer i mi kao i navijači jedva čekamo utakmice. Naša ekipa je spremna i fizički i psihički na sezonu, a vjerujem i na sutrašnji derbi. To su utakmice koje normalno ne krasi neki lijepi fudbal, nego puno trke, agresije i emocija. U takvim utakmicama obično odluči jedna greška i zato je mnogo bitno da u sutrašnjoj utakmici ostanemo trijeznih glava i maksimalne discipline kroz svih 90 minuta. Ja se nadam da dobar rezultat neće izostati. Igramo pred našim Manijacima i to nam je dodatni motiv da pokažemo da smo spremni. Želimo u prvenstvo ući kako treba, kazao je Miloš Kostić.

– Željezničar ima dvije pobjede, ali svaka utakmica je novi izazov, tako da to neće utjecati na nas i nećemo razmišljati o tim stvarima. Ulazimo u sutrašnju utakmicu puni elana, a želimo se i revanširati za poraze. Bitno je da u utakmicu uđemo hladne glave. Imamo maksimalnu koncentraciju za sutrašnju utakmicu i ne razmišljamo šta je bilo ranije. Mi smo svi profesionalci i igrači su navikli da se bore s pritiskom. Tako da ne vidim nikakav problem s te strane. Rezultat neće izostati ako ispunimo sve dogovoreno, riječi su Almira Hurtića šefa struke gostiju sa Koševa.

– U subotu nas čeka najveća poslastica bh. fudbala. Nismo još svi osjetili takmičarski ritam, ali to ne bi trebalo predstavljati problem – spremni smo za utakmicu, znamo šta šef traži od nas. Igramo pred našim navijačima i to je dodatni motiv, ako je dodatni motiv uopšte potreban. Pobijedili smo u posljednja dva derbija i to će nam dati dodatnu snagu, a sutra želimo pobijediti. Ovim putem želim brz oporavak Adnanu Kovačeviću i nadam se da ćemo na proljeće odmjeriti snage na terenu, rekao je Aleksandar Kosorić.

-Što se tiče derbija, ovo je nešto što je više od utakmica. Dat ćemo sve od sebe, odradili smo pripreme na najbolji mogući način i žao mi je što Kovačević i Mihojević neće igrati. Bit će ovo teška utakmica, ali imamo dosta motivacije i s dosta truda bi trebali doći do pozitivnog rezultata, koji bi nam bio bitan za nastavak prvenstva, istakao je Haris Duljević.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva se igra sutra sa početkom od 20:30 sati na Stadionu Grbavica. Karte su u prodaji od danas, a možete ih kupiti na Stadionu Grbavica i prodajnom mjestu Ferhadija do 18 sati, dok će na dan utakmice navijači ulaznice moći kupiti na Stadionu Grbavica od 12 sati i u Ferhadiji od 11 do 16 sati. Cijene ulaznica iznosit će 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A i 25 KM za tribinu Zapad galerija.

POGLEDAJ GALERIJU