Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, ministar kulture i sporta KS, Mirvad Kurić, i načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, obišli su danas Stadion Grbavicu povodom najave o izdvajanju sredstava za unaprijeđenje infrastrukture stadiona.

Premijera, ministra i načelnika su ugostili predsjednik NO, Senad Misimović, direktor Kluba, Mirsad Šiljak, generalni sekretar, Amer Duvnjak, član UO, Almir Hadžiosmanović, te marketing menadžer, Emir Dobrača, a nakon kratkog sastanka gosti su obišli stadion i obratili se prisutnim medijima.

Konaković je najavio da će nakon rebalansa budžeta, koji bi trebao biti usvojen na narednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo u četvrtak, u Grbavicu biti uloženo minimalno 500.000 KM.

– Danas smo u obilasku infrastrukture naših fudbalskih klubova u Kantonu Sarajevo, sa željom da popravimo uvjete u kojima rade. Zaista mi je zadovoljstvo doći na Grbavicu i posvjedočiti da ljudi koji vode ovaj klub razmišljaju dugoročno i razmišljaju o infrastrukturi. Izgradnja istočne tribine i sve što su uradili sa rekonstrukcijom stadiona nam je i dovelo reprezentaciju u Sarajevo. Ono što smo uočili kao problem i gdje smo procijenili da se možemo uključiti da pomognemo i rukovodstvu Željezničara i građanima jeste da se popravi stanje travnjaka, koji kako smo čuli dugo nije saniran. Vlada za to može izdvojiti iznos od minimalno 500.000 KM, a procijenit ćemo da li će iznos možda biti malo veći, rekao je Konaković dodavši:

– Mi smo ranije imali sastanke s upravom Željezničara kada su nam najavili rekonstrukciju južne tribine i obećali smo pomoć, a pri tom obećanju i ostajemo. Mislim da ćemo već naredne sedmice imati sastanak sa načelnikom Koldžom i upravom Željezničara kako bi nastavili podršku izgradnji stadiona i u ovom segmentu izgradnje južne tribine, rekao je Konaković.

POGLEDAJ GALERIJU