Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Kadeti su savladali Sarajevo sa 1:0, dok su pioniri poraženi sa 2:1. 

Kadeti su pokazali bolju igru u odnosu na rivala i golom Faruka Durakovića sasvim zasluženo savladali Sarajevo. Plavi su igrali u sastavu: Milićević – Džanko, Drina, Husić, Fejzić – Duraković, Beća – Gasal, Šošić, Musić – Pehilj. Sa klupe su ušli: Koristović, Mulaosmanović, Hodžić.

Foto: Sport1.ba

Nakon 16 odigranih kola Plavi su na drugom mjestu sa tri boda manje od prvoplasiranog Širokog Brijega i osam bodova prednosti u odnosu na Sarajevo. Još dva kola će se igrati u jesenjem dijelu, a narednu utakmicu Željo igra protiv Tuzle City. Na listi strijelaca je prvi Faruk Duraković sa 15 golova, a slijedi još jedan fudbaler Plavih Madžid Šošić sa 11 pogodaka.

Foto: Sport1.ba

Pioniri Plavih su doživjeli drugi ovosezonski poraz. Rivali iz Butmira su bili bolji sa 2:1. Gol za naš tim je postigao Armin Karišik, dok su za Sarajevo pogađali Nermin Mujkić i Aldin Mešić. Željo je igrao u sastavu: Bjelica, Durić, Otajagić, Kobašević, Pajtak, Jaganjac, Mašala, Brković, Karišik, Halilović, Rastoder. Još su igrali: Trnka, Kočević, Serdarević, Gjuraj.

Željo je drugi na tabeli sa četiri boda manje od Sarajeva. U narednom kolu Plavi gostuju kod Tuzle City.

Foto: Sport1.ba