Juniori našeg Željezničara su u okviru prvog kola Omladinske Lige prvaka poraženi od domaćeg Red Bull Salzburga sa 4:0.

Željo je počeo u sastavu: Ćutahija – Rizvanović, Duraković, Ćubara, Alihodžić – Palić, Osmanković, Alešević, Hiroš, Ajkunić – Mujagić. Za domaće su od prve minute igrali: Zynel – Schlager, Gugganig, Raischl, Skopintcev – Laimer, Hodl, Oberlin, Sobczyk, Ingoltsch – Grabovac.

Od prve minute su domaći krenuli ofanzivno prema golu našeg tima, a nakon deset minuta su već izveli tri kornera. Baš kada su se naši fudbaleri oslobodili pritiska, Ćutahija u 19. minuti nakon jednog prekida loše reaguje, a Dimitri Oberlin pogađa za vodstvo domaćina od 1:0.

U 23. minuti Mujagić sa 25 metara šutira, a Zynel sigurno hvata loptu. Minutu poslije Hodl šutira sa ivice kaznenog prostora visoko preko gola. Igrala se 27. minuta kada su domaći povisili rezultat na 2:0. Korner je izveo Grabovac, a Daniel Raischl najbolje skočio i zatresao našu mrežu.

Ajkunić je u 33. minuti ubacio sa strane, Mujagić nije uspio zahvatiti loptu, te je Zynel dobro reagovao. U narednom napadu domaći prijete, ali Oberlin je zakasnio na ubačaj Hodla. U 40. minuti agilni Oberlin šutira sa 20 metara, a Ćutahija dobro brani.

Od 46. minute je umjesto Alihodžića igrao Džuho. Na početku drugog dijela je Laimer šutirao sa 20 metara visoko preko gola. U 62. minuti velika prilika za Želju. Osmanković proigrava Hiroša koji izlazi sam pred golmana domaćih koji mu brani odlično udarac. Kaznu za promašaj Plavi dobijaju u 66. minuti kada Hodl lijepo hvata volej i pogađa za 3:0.U 70. minuti Grabovec šutira, Ćutahija brani, a Oberlin odbijenu loptu prebacuje preko gola.

Tri minute poslije Laimer izlazi pred Ćutahiju koji odlično brani, a Oberlin praznu mrežu ne uspijeva pogoditi. Samo minutu poslije je bilo 4:0. Oberlin je nanizao nekoliko naših igrača, uposlio Graboveca koji postiže svoj drugi gol. Deset minuta prije kraja Oberlin iskosa šutira pored našeg gola. Pet minuta poslije ponovo Oberlin šutira, a Ćutahija brani.

U 90. minuti Oberlin šutira iz slobodnog udarca preko gola.

POGLEDAJ GALERIJU