Juniori Željezničara su u okviru 16. kola Omladinske Premijer lige savladali domaći Borac sa 4:0.

Plavi juniori su slavili novu pobjedu u Premijer ligi, a ovaj put pala je ekipa Borca. Željo je slavio sa 4:0, dva gola je postigao Hasanović, a po jedan Midžić i Mujarić. Naš tim je igrao u sastavu: Kršić – A. Šehić, Velić, Zilić, Beširević – Nuhanović, Osmanović – Mujarić, Dacić, E. Šehić – Hasanović. Još su igrali: Demirović, Midžić, Zubanović, Mujkić, Dubačkić.

– Mogu biti zadovoljan igrom i sa pristupom igrača. Dosta kvalitetna utakmica, lijepo vrijeme i dosta gledalaca. Hvala domaćinu na gostoprimstvu, razgovarali smo u Ligi prvaka i srdačno su rekli da su nas pratili. Prvo poluvrijeme odlično, mogli smo biti i ubjedljiviji, okrećemo se već narednoj utakmici u subotu u Stanišićima. Imamo svoj način rada, ne odstupamo od toga i idemo dalje, kazao je Omer Joldić, trener juniora.

– Veoma važna pbojeda protiv dobre ekipe Borca. Znali smo da će biti teška, ali smo se dobro pripremili, ispštovali smo zadatke šefa. Nastavio sam niz golova nadam se da ću i u skorijoj budućnosti postizati golove, rekao je Ahmed Hasanović, napadač Plavih.

U narednom kolu Željezničar gostuje Zvijezdi 09 u Stanišićima.

POGLEDAJ GALERIJU