Naši omladinci su igrali zasotale utakmice 14. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Rudar sa 4:2, dok su kadeti bili bolji sa 3:0.

Juniori našeg Željezničara, predvođeni Admirom Adžemom, savladali su goste iz Prijedora sa 4:2. Gosti su poveli golom Vladimira Petkovića iz 23. minute. Pet minuta poslije Ajdin Mujagić je poravnao rezultat. Prijedorčani su u 41. minuti ponovo došli do vodstva, a strijelac je bio Nemanja Radinović. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 2:2, a ponovo je strijelac za Plave bio Ajdin Mujagić. Vodstvo našoj ekipi je donio Aldin Sarač kada je iskoristio grešku golmana i lucidnim lob udarcem zatresao mrežu Rudara. Konačnih 4:2 je postavio svojim drugim golom Aldin Sarač u 73. minuti.

Juniori su igrali u sastavu: Topolović – Palić, Kulovac, Čubara, Džuho (Šubo) – Babić (Rizvanović), Hajdarević (Alešević), Ragipović (Tukić), Sarač, Šehić (Ajkunić) – Mujagić. Plavi juniori se nalaze na 4. mjestu sa osam bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Zrinjski, ali i utakmicu manje.

Kadeti našeg Željezničara su nastavili sa kvalitetnim partijama. Ovaj put su na Grbavici savladali Rudar sa 3:0. Plavi su poveli već u 15. minuti golom Samira Dacića. Sedam minuta kasnije je Kemal Mujarić povisio na 2:0. Konačan rezultat je postavio Samir Dacić svojim drugim golom u 53. minuti.

Za Želju su igrali: Mušija – Šehić (Hećo), Osmanković, Velić (Islamović), Selmanović – Šabanadžović, Dacić (Karišik), Mujarić, Mehuljić, Delić (Nuhanović) – Hasanović (Hadžić). Puleni Adina Mulaosmanovića su na drugoj poziciji sa jednim bodom zaostatka u odnosu na Sarajevo.

Naredne utakmice naši omladinci igraju u subotu u Zvorniku protiv domaće Drine.

POGLEDAJ GALERIJU