Željezničar sutra u okviru 1/8 finala Kupa BiH dočekuje Tuzlu City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Tomislav Ivković i prvotimac, Vedad Muftić.

– Ovo je sigurno drugačija utakmica, ali moramo se ponašati kao da je prvenstvena. Ovo je utakmica koja nas ostavlja ili izbacuje iz daljeg takmičenja, gledali smo Tuzlu u dvije utakmice sa Borcem, gledali smo utakmicu koju smo mi igrali sa njima u prvenstvu, povezali smo i izgubljenu utakmicu na Tušnju. To je momčad koja ima kvalitetne pojedince, mi se moramo spremiti na isti način kao što smo se spremili za prvenstvenu utakmicu, niko neće kalkulisati, moraćemo igrati na pobjedu jer nas samo ona vodi dalje, a kad igraš na pobjedu, moraš biti inteligentan na koji način da dođeš do te pobjede jer ne možeš doći na bilo koji način kad igraš protiv kvalitetne ekipe poput njihove, kazao je Ivković dodavši:

– Nije me poremetio poraz od Posušja jer sam to i očekivao. Očekivao sam pad koncentracije, ne poraz i upozoravao sam da je prevelika doza samopouzdanja nekad smrtonosna i to se desilo. Moram reći da ta doza samopouzdanja nije ulovila samo igrače nego i neke ljude koje ne bi trebala uloviti jer onda zaborave na realnost i onda zamišljamo da smo u nekom drugom svijetu koji nije realan za nas. Pametni ste, shvatićete. Daću vam usporedbu. Ne mogu nas zavarati tri dobra rezultata, vidim napredak ekipe i vidim da ih je strašno pogodio taj poraz jer njihova reakcija nakon poraza je bila onakva kakvu sam očekivao od njih jer su bili svjesni da su podbacili i da su mogli drugačije odigrati zajedno sa mnom. Oni su karakterni, oni su to osjetili na svojoj koži zato sad moram reći da će igrati isti igrači koji su počeli utakmicu sa Posušjem jer su dosad napravili sve i tako su se ponašali da zaslužuju drugu šansu i još jednu utakmicu da pokažu da je to bilo slučajno. 

– Imamo priliku da se iskupimo za poraz u Posušju, dočekujemo Tuzla City, jedna kvalitetna ekipa, očekujemo tešku i kvalitetnu utakmicu, imamo priliku dokazati da ona pobjeda protiv njih ovdje nije bila slučajna i nadam se da ćemo proći u dalju fazu takmičenja jer i nama i njima je cilj proći dalje. Svakako da mi nije cilj da se zadovoljim da budem rezerva, težiću da napredujem još više i da se izborim za svoje mjesto, te da dobijem priliku u voljenom klubu, rekao je Muftić.

image 6487327 (1)

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

Utakmica se igra u srijedu s početkom od 16:30 sati. Prodaja ulaznica počinje u srijedu u 9:30 sati.