Željezničar u nedjelju dočekuje ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Tomislav Ivković i kapiten Samir Bekrić.

– Ne igramo sa najslabijom momčadi lige. Statistika je jedno, a stvarnost drugo. Veleža su dobili u Mostaru. Ja uvijek ponavljam istu priču. Prvenstvo je nepredvidljivo i izjednačeno, Zrinjski i Tuzla City su se odvojili za sada, ovo sve ostalo je blizu jedni drugima. Mi smo kući uvijek favoriti jer imamo navijače koje niko nema. Kada govorimo o utakmicama tipa protiv Posušja, Rudara, Radnika, ti moraš imati iskusne igrače da bi ti rekao da je to kiks. Samo iskusni igrači, potpomognuti mlađim igračima mogu doći na te utakmice i pobjeđivati. U tim ekipama ima igrača koji imaju 10 puta više nastupa u Premijer ligi od naših igrača. Imaju čvrstinu, agresivnost, pogotovo kada igraju kući. Zato kažem da je ovo ubrzano odrastanje za moje igrače i ovdje će se odvojiti oni koji će uspjeti i koji neće uspjeti. Svaka im čast. To je najveći karakter koje sam ja do sada trenirao u karijeri, možda čak i sa kojima sam igrao. Dakle, karakter, ne kvalitet, rekao je Ivković.

IMG 0304

Foto: Armin Heric/fkz.ba

– Mi, kao što šef kaže, respektujemo svakog protivnika, ali više gledamo sebe. Znamo da igramo na svom stadionu i ubijeđen sam da ćemo imati podršku navijača i da ćemo sve sa treninga prenijeti na utakmicu. Ja vjerujem u ovu ekipu, možemo puno bolje, samo da prenesemo ozbiljnost i rad sa treninga na utakmice. Ja se nadam da ćemo u nedjelju pokazati pravo lice i doći do svog cilja, a to je pobjeda, što će ovim mladim momcima sigurno dobro doći za samopouzdanje. Težak period je iza nas, ali jedino svi skupa možemo izaći ih svih problema. Pobjeda bi sigurno mnogo toga olakšala, kazao je Bekrić.

IMG 0316

Foto: Armin Heric/fkz.ba

Utakmica se igra u nedjelju od 15 sati. Prodaja ulaznica počinje u subotu.