Devetnaestogodišnji talentovani veznjak Plavih, Haris Hajdarević, nedavno je debitovao za prvi tim, a svojim igrama i radom na treningu se ozbiljno nameće šefu struke, Admiru Adžemu. Sa Harisom smo razgovarali o dosadašnjoj karijeri, očekivanjima u Željinom dresu, najdražoj utakmici i slobodnom vremenu.

Haris Hajdarević je rođen 19. oktobra 1998. godine u Sarajevu. U Omladinsku školu FK Željezničar je stigao 2015. godine, a za prvi tim je debitovao 10. septembra tekuće godine u pobjedi Želje nad Radnikom od 2:0. Potom je igrao i protiv Krupe (4:1), protiv Metalleghea (1:0), te u okviru Omladinske Lige prvaka protiv Ludogoretsa (1:1).

– Počeo sam trenirati fudbal sa devet godina u Školi fudbala Novi grad. Zatim 2013. godine prelazim u Olimpic, a 2015. godine stižem na Grbavicu. Posljednje dvije godine su bile najbitnije u dosadašnjem dijelu moje karijere. Mnogo toga se dogodilo što je pozitivno utjecalo na moju karijeru, pa samim tim moram istaći da sam zadovoljan radom i odnosom Kluba. Lična očekivanja su i više nego ispunjena, kazao je Haris u uvodu za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Hajdarević smatra da je za povećanje kvalitete domaćeg fudbala nužno poboljšati infrastrukturu te povećati ulaganja u omladinske škole. Već smo spomenuli da je Haris počeo trenirati sa prvim timom sa dolaskom Admira Adžema, a veznjak ističe da su ga saigrači odlično prihvatili.

– Odlično sam prihvaćen od strane ekipe. Momci su sjajni, atmosfera je sjajna, tako da imamo sve što je jednoj ekipi potrebno. Svakako da mi mnogo znači dijeliti svlačionicu sa fudbalerima najvećeg kluba u BiH, rekao je Hajdarević.

– Kao najdraže utakmice bio izdvojio onu protiv Krupe kada smo slavili sa 4:1 i kada sam debitovao na Grbavici, te utakmicu protiv Red Bull Salzburga u okviru Omladinske Lige prvaka kada sam postigao gol.

Haris je istakao da se podjednako druži sa svim saigračima, a u slobodno vrijeme uči strane jezike.

– Družim se sa svim prvotimcima, tako da ne bih nikoga izdvajao. Slobodno vrijeme uglavnom provodim s porodicom, gledam filmove, utakmice i učim strane jezike. Fudbalski idol mi je Andres Iniesta, a najdraži tim Barcelona. 

– Za kraj bih poručio navijačima da nas nastave podržavati kada ide dobro, ali i onda kada rezultati izostaju jer upravo njihova podrška je naš najveći podstrek da nastavimo dalje, poručio je Haris Hajdarević.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba