Nakon 13 godina na Stadionu Grbavica odigrat će se evropska utakmica, a na stadionu su u toku posljednji radovi kako bi svi prisustvovali istinskom spektaklu. Također, novi VIP salon je u posljednjim fazama gradnje.

Prema uputama i zahtjevima UEFA-e, numerisane su stolice na sjevernoj i istočnoj tribini, a naredne sedmice će biti numerisana i južna tribina. Polomljene stolice i one koje nedostaju su zamijenjene, te su stepenice na južnoj tribini prefarbane. Na ulazima su postavljene oznake i brojevi ulaza, a navijači koji budu prisustvovali utakmici u četvrtak će morati ulaziti na ulaze koji su im napisani na ulaznicama.

Toaleti na sjevernoj i zapadnjoj tribini su modernizovani, a postavljena je nova ograda iznad južne tribine, te je donja ograda prefarbana. Videonadzor stadiona je premješten u kontrolnu sobu.

Novi VIP salon

Na zapadnoj tribini je izgrađen novi VIP salon sa zasebnim toaletima shodno propisima UEFA-e. Izuzetno moderan dizajn sa fotografijama legendi Kluba, Ivice Osima, Miše Smajlovića, Josipa Katalinskog i Milana Ribara, svjetlom u dizajnu željezničarskih krila, te dijelovima koji su ostavljeni kako bi se paljenje Grbavice sačuvalo od zaborava. Radovi su posljednjoj fazi. Plavi salon koji je modernizovan u ranijoj fazi od sada će biti isključivo radni prostor za medije i prostorija za održavanje konferencija  za medije.

POGLEDAJ GALERIJU