Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola Premijer lige BiH savladali domaći GOŠK sa 1:0.

Željezničar je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Bogičević, Graovac, Projić – Šabanadžović, Blagojević – Zakarić, Kajkut, Zajmović – Ubiparip. Na klupi su ostali: Fejzić, Zec, Hajdarević, Osmanković, B. Šehić, Žerić, Elsner. Za domaće su igrali: Kozić – Raguž, Deak, Radeljić, Vego – Zolj, Odak – Mišić, Bošnjak, Kobiljar – Ramić.

Već u prvoj minuti je Željo došao do vodstva. Stanić je ubacio sa strane, a Vojo Ubiparip glavom sa 15 metara sjajno šutirao i matirao Kozića. U šestoj minuti je Odak dobio žuti karton nakon prekršaja nad Ubiparipom. Dvije minute poslije Blagojević ubacuje iz kornera, a Graovac glavom šutira malo pored gola GOŠK-a. U 15. minuti je povrijeđenog Projića zamijenio Osmanković. Stanić se pomjerio na lijevog beka, a Graovac na desnog.

Minutu poslije Zakarić se sjurio u kazneni prostor, lopta je došla do Zajmovića koji iz dobre situacije loše šutira i Kozić uspijeva odbraniti. Bogičević je u 18. minuti dobio žuti karton. Slobodan udarac je izveo Bošnjak i njegov pokušaj sa 20 metara je otišao pored našeg gola.

Mišić u 21. minuti izvodi korner, Zolj dobro skače i šutira pored našeg gola. U 32. minuti sjajan prodor i ubačaj Šabanadžovića, ali u posljednji trenutak ispred Ubiparipa loptu izbacuje Radeljić. Minut poslije Šabanadžović je zaradio žuti karton, a nakon toga Stanić je gađao sa centra, lopta je otišla malo iznad prečke domaćeg gola. U 39. minuti Kobiljar iskosa šutira, Kjosevski brani. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Plavih od 1:0.

Zakarić u 51. minuti upošljava Ubiparipa koji ubacuje sa strane, a Kajkut koljenom šutira preko gola. U 62. minuti je Elsner zamijenio Šabanadžovića. U istoj minuti Ramić je postigao gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Bošnjak je dobio žuti karton. U 66. minuti je Radeljić grubo startovao nad Zakarićem, udarivši ga nogom u glavu, a zaradio je žuti karton.

U 68. minuti Kajkut gubi loptu na centru, lopta dolazi do Kobiljara koji ubacuje, a veliku priliku propušta Mišić kada sa pet metara u padu šutira preko gola. Zakarić u 72. minuti izvodi solo prodora, potom iskosa sa vrha kaznenog prostora šutira, ali je siguran Kozić. Ereiz je u 75. minuti zamijenio Mišića. Minutu poslije Anković mijenja Raguža. U 82. minuti Elsner glavom šutira pored gola. Odaka je zamijenio Dodig.

Hajdarević je u 84. minuti zamijenio Ubiparipa. U 86. minuti duga akcija Plavih, Zakarić ponovo probija, ubacuje, a Zajmović sa pet metara nije uspio pogoditi mrežu domaćih. U posljednjoj minuti velika prilika za GOŠK, ali nakon ubačaja Bošnjaka sa pet metara Anković šutira pored gola. U sudijskom vremenu Bošnjak šutira iskosa iz prekida, Kjosevski izbacuje u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu u okviru 1/8 finala Kupa BiH. Susret sa Mladosti na Grbavici počinje u 18 sati.

 

POGLEDAJ GALERIJU