Fudbaleri Željezničara predvođeni stručnim štabom otputovali su u Etno selo Stanišiće gdje će boraviti i trenirati do nedjeljnog susreta sa Radnikom.

U nedjelju od 17 sati na rasporedu je susret 5. kola Lige za prvaka između Radnika i Željezničara. Naša ekipa je danas otputovala u Bijeljinu, u Etno selo Stanišiće, gdje će boraviti i trenirati do nedjeljnog duela. Plavi će odraditi danas i sutra po jedan trening.

Šef struke, Slavko Petrović, istakao je da očekuje čvrstu utakmicu, ali da smatra da je Željo kvalitetniji.

– Ovo nam je peti susret sa Radnikom ove sezone. Bit će to još jedna čvrsta utakmica, kao što su bile i prethodne dvije u Bijeljini. Mislim da smo mi ipak kvalitetniji, jer imamo tri pobjede i remi iz ranijih utakmica sa Radnikom, a i taj jedan susret smo mogli dobiti. Nadam se da će moji igrači kroz ovu neplaniranu pauzu koju smo imali uspjeti da se rekuperiraju i želimo doći do nova tri boda, kazao je Petrović.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Napadač Plavih, Stevo Nikolić, u posljednja dva susreta sa Radnikom je postizao golove. On se nada pobjedi u Bijeljini.

– Dajem golove svaki put kad mi se pruži prilika, šalim se. Potrefilo se da uvijek pogađam protiv Radnika, u posljednjoj utakmici protiv njih sam igrao svih 90 minuta, postigao gol i nadam se da je šef bio zadovoljan mojim nastupom. Želim pobjedu našeg tima i u Bijeljini, a ko će dati gol ili golove, to je zaista manje važno, rekao je Nikolić.