U Plavom salonu Stadiona Grbavica održan je prijem za fudbalere i trenera pionirske generacije FK Željezničar koja je superiorno osvojila titulu prvaka BiH.

Pioniri Željezničar su završili prvi na tabeli sa 77 bodova iz 32 utakmice na kojima su postigli čak 85 golova. Postavili su nekoliko rekorda, a vrijedi istaći da nisu poraženi na gostovanju, da imaju daleko najmanje žutih kartona, te da ekipa nije dobila nitijedan crveni karton.

U ime Kluba pionire su dočekali direktor Kluba, Mustafa Nurko, direktor Omladinske škole, Haris Alidhožić i član Skupštine, Kerim Karavdić. Svi su čestitali fudbalerima i treneru na sjajnim rezultatima, te im uručili poklone, dres prvog tima sa prezimenom.

Trener, Admir Derviši se zahvalio prisutnim na dočeku, Upravi kluba što su u teškim trenucima našli vremena i volje da ugoste fudbalere.

Pioniri koji su osvojili titulu prvaka BiH: Duškaj, Šišić, Stjepić, Šemdin, Barimac, Taraba, Sadžak, Karić, Dugić, Kulovac, Šabić, Zeničanin, Puljić, Babić, Malja, Bajrić, Mršo, Mešić, Fočo, Kamberović, Arbinja, Kulović, Gušić, Selimović, Oglečevac, Džano.

POGLEDAJ GALERIJU