FOTO: FK Željezničar predstavio Dimitrisa Toskasa

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar predstavio igračko pojačanje za narednu sezonu, a riječ je o Grku, Dimitrisu Toskasu.

O samom transferu novog igračkog pojačanje Željezničara, govorio je Aldin Čenan, skaut FK Željezničar.

– Želim da zaželim dobrodošlicu Dimitrisu i da ostvari dobre igre. U maju smo sporazumno raskinuli ugovor sa Bogdanovićem i krenuli smo u potragu za novim fudbalerom na toj poziciji. Nakon pomnog istraživanja tržišta, pojavila se mogučnost dolaska Dimitrisa Toskasa. Nakon razgovora sa Kostićem, krenuli smo u realizaciju transfera sa Dimitrisom, rekao je Aldin Čenan.

Potom je svoje prve impresije prenio i Dimitris Toskas, novi defanzivac Plavih.

– Veoma sam sretan što sam član Želje. Vidio sam informacije o klubu na internetu. Veoma dobar stadion, navijači su odlični i nadam se najboljem u dresu Željezničara, kazao je Dimitris Toskak, a zatim je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Dimitris Toskas je rođen 13. marta 1991. godine u grčkom Kateriniju. Prošao je omladinske selekcije Pierikosa, a nakon debija za prvi tim prešao je u redove kiparskog PAEEK-a. Potom prelazi u grčkog prvoligaša Panionis, a nakon godinu i pol prelazi u Iraklis gdje je igrao godinu dana. Posljednji Toskasov klub bio je PAS Lamia. Toskas je bivši juniorski reprezentativac Grčke, a nastupa na poziciji centralnog defanzivca.

POGLEDAJ GALERIJU