FK Željezničar će sutra od 15 sati u derbi utakmici 22. kola Premijer lige BiH odmjeriti snage sa bijeljinskim Radnikom. Interesovanje navijača za utakmicu je na visokom nivou, a FK Željezničar je odlučio Osnovnoj školi “Grbavica II” obezbijediti 100 ulaznica za učenike ove škole.

Proteklu sedmicu su učenici osmog razreda Osnovne škole “Grbavica II” od svog džeparca prikupili iznos od 100 KM i donijeli u Klub kao podršku za izgradnju istočne tribine Stadiona Grbavica. FK Željezničar je kao znak zahvalnosti odlučio školi pokloniti 100 ulaznica za sjevernu tribinu. Ulaznice se odnose na sutrašnju utakmicu sa Radnikom, a uposlenici škole će podijeliti iste učenicima.

Direktorica OŠ “Grbavica II”, Đula Ćerimagić, te profesor i član Skupštine FK Željezničar, Mirza Bećirspahić, ističu zahvalnost FK Željezničar, te dodaju da su izuzetno ponosni na svoje učenike koji su podržali najveći sportski infrastrukturni projekat u Sarajevu.

FK Željezničar je svjestan da su mlađe generacije izuzetno bitan dio Kluba, te na ovaj način će Klub i u buduće raditi na približavanju mladih prema sportu.

POGLEDAJ GALERIJU