Fudbaleri Željezničara su u okviru prijateljske utakmice poraženi od Konyaspora sa 2:1.

U sedmoj minuti velika šansa za Konyu, Oguz je šutirao u skoro prazan gol, ali se maestralnom paradom ukazao Muftić i izbio u korner. Nakon kornera su gosti poveli. Glavom sa druge stative pogodio je Ikpeazu. Santos u devetoj minuti sjajno prošao, došao do gola Konye, ali je šutirao preko gola.

U 11. minuti je bilo 0:2, a na asistenciju Hadžiahmetovića pogodio je Pavičić. Plavi su smanjili u 21. minuti, Malić je ubacio, Hajdarević se odlično ubacio i na kraju zatresao mrežu gostiju. 

Hodžić u 30. minuti izbacuje Mekića u šansu, veznjak izlazi pred gol Konye, šutira, ali Šehić sjajno brani. Mekić u 36. minuti gura za Santosa koji u završnici iskosa šutira, lopta ide malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:2.

Dikmen u 49. minuti pogađa prečku našeg gola nakon udarca sa 20 metara. Mehmet u 83. minuti izlazi pred naš gol, šutira, a Bender brani. Hodžić u 89. minuti šutira pored gola gostiju.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Galić, Drina, Cocalić, Malić – Hajdarević, Hodžić – Amoah, Mekić, Santos – Križevac. Još su igrali: Bender, Šehić, Beganović, Kosorić, Subašić, Efendić, Kobašević, Karić
Konyaspor: Šehić, Subaşi, Yazgili, Bytyqi, Pavičić, Murić, Hadžiahmetović, Demirtaş, Oğuz, Ikpeazu, Ülgün.