FK Željezničar i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, zajedničkim su snagama odlučili obradovati učenike Zavoda Mjedenica koji su danas posjetili trening našeg tima, aktivno učestvovali u revijalnoj utakmici 11 na 50, te dobili poklone od USAID-a i FK Željezničar.

U sklopu društveno-odgovornog poslovanja i svoje misije, FK Željezničar i USAID, uz podršku Sportskih igara mladih te kroz projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, ovom prilikom su vrijednim poklonima, obradovali štićenike Zavoda Mjedenica.

FK Željezničar je osigurao učenicima 50 dresova i deset godišnjih ulaznica za sjevernu tribinu, dok je USAID odlučio kupiti i pokloniti Zavodu pet desetogodišnjih ulaznica za istok, te se na ovaj način ujedno i pridružiti akciji izgradnje tribina na stadionu Grbavica.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

– Zadovoljstvo nam je obilježiti početak nove školske godine ovom simboličnom podrškom novim sportskim uspjesima. Sport je najbolji ambasador Bosne i Hercegovine te nas raduje ulaganje u infrastrukturne projekte koji će djeci i mladima, budućim reprezentativcima, omogućiti da se rekreativno i profesionalno bave sportom. Posebno nam je zadovoljstvo što smo učenicima Mjedenice pružili priliku da u narednih deset godina, sa ostalim prijateljima i navijačima FK Željezničar, prate utakmice ovog kluba. Zahvalio bih se također i FK Željezničar što je sa deset dodatnih godišnjih karata te dresovima obradovao učenike JU Mjedenica, izjavio je direktor američke agencije za međunarodni razvoj USAID, gospodin Peter Duffy.

Učenici su posjetili trening Željezničara, a potom su odmjerili snage sa fudbalerima na terenu u revijalnoj utakmici 11 na 50. Početni udarac je izvršio direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj USAID-a, gospodin Peter Duffy, koji je zajedno sa predsjednikom Kluba, Vedranom Vukotićem, uručio poklone predstavnicima Zavoda Mjedenica.

– Drago nam je što smo ušli u jedan projekat sa USAID-om i ono najbitnije što smo obradovali djecu Zavoda Mjedenica. U ime kluba se zahvaljujem USAID-u, a FK Željezničar će i u budućnosti nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima, kazao je Vedran Vukotić, predsjednik FK Željezničar.

Učenici su iskoristili priliku za fotografisanje sa svojim sportskih idolima te obilazak Plavog salona kao i tribina Stadiona Grbavica.

– Ovaj događaj je od važnosti upravo zbog inkluzije naše djece u društvene i sportske aktivnosti. FK Željezničar je veliki prijatelj našeg Zavoda i naše djece te se ovom prilikom zahvaljujemo Klubu, USAID-u, te Sportskim igrama mladih što su nas pozvali da budemo dijelom ove divne i velike manifestacije, kao i na prilici da pratimo utakmice i bodrimo naše sportiste, izjavio je Semir Hadžić, direktor JU Mjedenica.

Zavod Mjedenica je javna ustanova koja se bavi djecom sa poteškoćama u psihofizičkom razvoju, od predškolskog uzrasta do odrasle dobi.

POGLEDAJ GALERIJU