FOTO: FK Željezničar i kompanija Jeordies predstavili saradnju

U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena saradnja između FK Željezničar i kompanije Jeordies.

Saradnju su predstavili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, te predstavnik kompanije Jeordies, Abdullah Yildiz.

– Meni je veliko zadovljsotvo što mogu predstaviti novog partnera Kluba, a to je brend Jeordies. Zahvaljujući direktoru Yildizu, mislim da smo jedini sportski kolektiv koji ide u ovom smjeru. Naša ekipa je obućena kako dolikuje jednom najtrofejnijem klubu. Ovu praksu ćemo nastaviti, a zahvaljujući mladoj administraciji kluba mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo i poboljšamo uvjete za nove sponzore, kazao je Mirsad Šiljak.

– Mi smo pet godina već u Bosni. Željo je jedan od najboljih klubova u regionu. Željeli smo nešto da radimo zajedno i odlučili smo da budemo sponzor Želji. Ako Bog da i dalje ćemo raditi nekoliko godina, rekao je Abdullah Yildiz.

Nakon što su govornici predstavili saradnju, fudbaleri FK Željezničar su predstavili i odijela kompanijeJeordies.

Konferenciji za medije je prisustvovao i Naser Husić, predstavnik Informativnog centra za gluhe, te je Naser cijeli tok konferencije prevodio na jezik gluhih. Na ovaj način želimo pružiti podršku toj populaciji koja je marginalizirana, pokazati naše društveno odgovorno poslovanje te biti primjer ostalim sportskim kolektivima. FK Željezničar je prvi sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini koji se odlučio na ovakav vid saradnje, te se nadamo da ćemo i u budućnosti sa Informativnim centrom za gluhe nastaviti saradnju.

POGLEDAJ GALERIJU