Sada već bivši igrač Slobode, Dženis Beganović, novi je fudbaler Željezničara. Dvadesetšestogodišnji ofanzivac se tako nakon četiri i pol godine vratio na Grbavicu.

Dženis Beganović je rođen 23. marta 1996. godine u Sarajevu. Prošao je omladinske selekcije Željezničara, a za prvi tim debitovao je 23. marta 2015. godine na utakmici Željezničar – Slavija. Za Plave je ukupno odigrao 54 utakmica na kojima je postigao devet golova. Iz Želje je igrao na posudbi u Metallegheu, a potom je igrao za crnogorski Kom, češki Znojmo, Tuzlu City i Slobodu.

– Više od četiri godine je prošlo, uvijek se lijepo vratiti na Grbavicu u svoj klub. Očekujem da neće biti povreda, a da ću dati svoj maksimum to je sigurno. Većinu igrača znam, trenirali smo u omladinskom pogonu, s nekima sam igrao ovdje, neće biti problema s upoznavanjem, svi ćemo dati maksimum i svaku ćemo utakmicu ići da koliko je u našoj mogućnosti ostvarimo pobjedu. Zreliji sam, iskusniji, pametniji i sve su to prednosti koje sam stekao u godinama iza sebe. Želim nam da imamo što više slavlja zajedno i da ostanu ovakvi kakvi jesu – najbolji u državi, kazao je Beganović.

U protekloj sezoni odigrao je 35 utakmica na kojima je postigao šest golova i dodao dvije asistencije.

POGLEDAJ GALERIJU