Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Olimpic sa 3:0.

Već u prvom napadu su Plavi izborili korner nakon kojeg Kosorić loše šutira. U šestoj minuti Bajić šutira pored desne stative nakon slobodnog udarca. Minutu poslije Đelmić šutira, a Tomović brani. Igrala se 14. minuta kada je Željo došao do prednosti. Hadžiahmetović je odlično povukao loptu i proigrao Bajića koji pogađa prečku, a odbijenu loptu u mrežu posprema Zoran Kokot.

Bajić je u 25. minuti ubacio loptu nakon kornera, Kokot glavom šutirao, a Tomović odlično odbranio. Pet minuta poslije dobra akcija Plavih, u završnici Zeljković šutira, ali se rezultat nije mijenjao.

U 32. minuti je bilo 2:0. Đelmić je prošao svog čuvara, uposlio Bajića čiji udarac Tomović brani, a ponovo na odbijenu loptu natrčava Zoran Kokot i trese mrežu Vukova.

Samo pet minuta igre u nastavk uje bilo potrebno da Plavi dođu do trećeg gola. Riad Bajić je fantastično šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara i matirao golmana Olimpica. U 57. minuti Brković atraktivno makazicama šutira pored našeg gola. Grešku Bogičevića u 64. minuti koristi Đelmić, proigrava Hasanovića koji se spetljao u završnici.

Devet minuta prije kraja je Regoje zaradio crveni karton zbog udaranja laktom Đelmića. Nakon prekida je Bajić šutirao, a Tomović uhvatio loptu. Minutu poslije je Varea uposlio Bajića čiji udarac prolazi pored stative Vukova.

POGLEDAJ GALERIJU