Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Drinu sa 3:2.

U trećoj minuti Nikolićev udarac makazicama odlazi preko našeg gola. Četiri minute poslije Stokić sa 25 metara pokušava, ali je Erić bio na visini zadatka. U 15. minuti dobra akcija Plavih, a u završnici Stokić šutira i pogađa stativu. U narednom napadu Stokić postiže pogodak, ali je poništen zbog prekršaja.

Igrala se 23. minuta kada je Stokić uhvatio volej, ali je njegov pokušaj zatresao samo spoljašnji dio mreže. Dvije minute poslije neopreznost Antolovića ne koristi Kikić. U 27. minuti Đelmić ubacuje, Sadiković šutira, ali Ivanović izbacuje loptu u korner. U narednom napadu ponovo Sadiković prijeti, ali je Erić bio siguran.

Đelmić u 29. minuti izlazi pred Erića koji mu brani pokušaj, a odbijenu loptu u mrežu sa vrha kaznenog prostora nije uspio ubaciti Sadiković. Agilni Sadiković u 32. minuti snažno šutira, a Erić odbija loptu koju Stokić nije uspio prihvatiti.

Napadi Željezničara su bili sve opasniji što im se isplatilo u 34. minuti. Sadiković je asistirao Đelmiću koji prizemnim udarcem matira odličnog Erića. Tri minute poslije je već bilo 2:0. Blagojević je fenomenalno uposlio Đelmića koji prima loptu i trese mrežu Drine.

U osmoj minuti nastavka gosti smanjuju prednost. Nakon gužve u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Aleksandar Ilić koji matira Antolovića. Dvije minute poslije Čulum šutira glavom, a lopta odlazi tik pored stative našeg gola. U narednoj akciji, Blagojević pronalazi Đelmića čiji udarac brani Erić.

U 59. minuti Željo prijeti preko Stokića kada šutira po sredini gola. Od 65. minute je umjesto Tiaga igrao Diatta. Minutu poslije Stokić ponovo prijeti i Erić ponovo brani. Kontra gostiju u 70. minuti, sa strane je ubacio Đerić, Bogdanović neoprezno intervenisao i lopta odlazi u korner. Nakon kornera Jokšić se najbolje snalazi i pogođa za poravnanje.

U 72. minuti Diatta šutira sa strane, Erić izbacuje u korner, a nakon ubačaja sa strane Bogdanović šutira pored gola. Od 75. minute na terenu je igrao Beganović umjesto Stokića. Igrala se 83. minuta kada je Grbavica proključala. Lopta se odbila do Jovana Blagojevića koji snažno šutira sa ivice kaznenog prostora i dovodi Plave u vodstvo.

U 90. minuti utakmice Sadiković šutira Erić brani, a odbijenu loptu Sadiković ne uspijeva ubaciti u gol. Potom je Sadikovića zamijenio Hasanović.

POGLEDAJ GALERIJU