Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Slaviju rezultatom 2:1. 

Željo je počeo u sastavu: Antolović – Čolić, Kosorić, Uzelac, Kvesić – Hasanović, D. Sadiković, Varea, Memija, Kokot – Bajić. Već u četvrtoj minuti su Plavi poveli. Kokot je odlično ubacio, a Riad Bajić glavom zatresao mrežu Slavije. Dvije minute poslije Kosorić šutira nakon kornera pored gola.

U 17. minuti Bajić ubacuje sa strane, a Kosorićev udarac glavonm odlazi preko gola gostiju. Minut nakon toga, gotovo isti scenario. Bajić ubacuje, a Kosorić ovaj put šutira pored gola. Lambulić je u 20. minuti šutirao u dobro postavljenog Antolovića. U 26. minuti nakon kornera Sadiković pokušava, a Kubura brani. Igrala se 30. minuta kada je Kokot uposlio Bajića, ovaj lucidno šutirao, a Kubura odličnom paradom spasio svoj gol.

Brzi napada su izveli Plavi u 33. minuti, Bajić je asistirao D. Sadikoviću koji loše šutira. Samo nekoliko sekundi poslije Kokot je ubacio, Varea primio loptu i šutirao pored same stative gola Slavije. Pet minuta prije kraja odličan prodor Memije, ali njegov ubačaj nije došao do fudbalera u plavim dresovima. U posljednjoj minuti prvog dijela gosti su poravnali rezultat. Nakon kornera najbolji u skoku je bio Kartal i pogodio mrežu Antolovića.

Varea je dobro šutirao u 56. minuti, ali je ostalo 1:1. U 60. minuti Kokot izlazi pred golmana Slavije koji mu brani udarac. Plavi su do vodstva došli u 62. minuti. Kvesić je ubacio, a Riad Bajić svojim drugim golom donio veliku radost za navijače našeg Željezničara. Memija je u 71. minuti odlično šutirao, golman Slavije odbi odo Uzelca koji pogađa Kuburu.

Fenomenalni Bajić je u 77. minuti šutirao sa 20 metara, a lopta je otišla pored desne stative. Četiri minute poslije Memija pokušava nakon odbitka, ali njegov udarac odlazi preko gola.

POGLEDAJ GALERIJU