Juniori Željezničara su u okviru 2. kola UEFA Omladinske Lige prvaka remizirali sa domaćom Lokomotivom 1:1.

Željo je počeo u sastavu: Dujmović – A. Šehić, Zilić, Velić, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević – E. Šehić, Dacić, Žerić – Mujagić. Za domaće su počeli: Vasilj – Hujber, Mersinaj, Rufati, Majcenić – Dunić, Dobrić, Vinogradarac – Krajinović, Skansi, Kastrati.

U 9. minuti Mujagić je dobro povukao loptu na lijevoj strani, a potom dodao u sredinu Hajdareviću koji šutira sa 20 metara, ali je Vasilj bio siguran. Minutu poslije i Šabanadžović šutira sa distance, ali i ovaj put Vasilj hvata. U 16. minuti domaći prijete, Skansi je šutirao glavom, a Dujmović odbranio u korner.

Odlična prilika za Želju u 19. minuti kada Žerić šutira sa 25 metara, ali lopta odlazi malo pored lijeve stative domaćeg gola. Tukao je u 24. minutu ponovo Šabanadžović sa 20 metara, ali je i ovaj put Vasilj bio siguran. Žerić je u 28. minuti izveo slobodan udarac, ali njegov pokušaj odlazi visoko preko gola Lokomotive. U 34. minuti Željo ponovo prijeti i ovaj put sa udarcem sa distance. Dacić je šutirao, a Vasilj je odbio u korner.

Krajinović je u 39. minuti dobio žuti karton nakon prekršaja nad Beširevićem. Željo je poveo u 40. minuti. E. Šehić se izborio za korner, potom je i ubacio, a Amar Beširević sjajno skočio i pogodio za vodstvo Želje u Zagrebu. Dvije minute poslije velika prilika za Plave, ali je Žerićevi udarac sa gol-linije izbacio Mersinaj. E: Šehić je zaradio žuti karton u 45. minuti. Minutu poslije je požutio i Dunić. U sudijskom vremenu još jedna velika prilika, ubacio je Žerić sa strane, a usamljeni Mujagić šutirao glavom, ali je Vasilj spasio svoj gol. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom naše ekipe od 1:0.

Od početka drugog dijela kod domaćih su Vranjković i Jedvaj zamijenili Vinogradarca i Kastratija. U petoj minuti nastavka Šabanadžović malo iskosa šutira, ali Vasilj brani. Vranjković je u 54. minuti dobio žuti karton nakon što je laktom zakačio Zilića. Minutu poslije je i Zilić dobio žuti karton. U 57. minuti Skansi šutira, ali Velić dobro blokira.

Nakon kornera Velić pokušava atraktivno, ali udarac odlazi preko gola. Minutu ranije je Mujagića u posljednjem trenutku izblokirao defanzivac Lokomotive. U 65. minuti sjajna situacija za Želju, ali su Plavi iskomplikovali i Žerićev udarac je izblokirao Rufati. Minutu poslije velika prilika za Žerića. Iskosa je izašao pred gol, šutirao, Vasilj je odbranio, potom je lopta ponovo došla do Žerića koji šutra pored gola.

Šabanadžović je u 69. minuti zaradio žuti karton. Dvije minute poslije je i Mujagić zaradio žuti karton. Domaći su poravnali u 74. minuti. Krajinović je probio, ubacio, a usamljeni Vranjković ubacio loptu u našu mrežu. Vranjković je u 78. minuti dobio drugi žuti karton. U istoj minuti Žerić ubacuje, a Dacić glavom šutira u dobro postavljenog Vasilja. Skansi je u 81. minuti dobio žuti karton. U 82. minuti Velić je oborio Skasnija, a glavni sudac je svirao najstrožiju kaznu. Loptu je uzeo Skansi, šutirao, ali je Dujmović odbranio.

E. Šehića je u 84. minuti zamijenio Hasanović. Beširević u 85. minuti iskosa šutira, ali udarac odlazi pored gola domaćih. Željo se je promašio ogroman broj prilika u Uagrebu, a i u 86. minuti je Žerić propustio još jednu kada je sa vrha kaznenog prostora šutirao preko gola. Dunića je zamijenio Viduka. U 90. minuti Hajdarević šutira sa distance pored gola Lokomotive. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš utakmica se igra 22. novembra na Stadionu Grbavica u 17 sati. 

POGLEDAJ GALERIJU