Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 12. kola BH Telecom na Koševu remizirali sa Sarajevom 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Boccaccini, S. Stevanović – Marković, Blagojević, M. Stevanović, Radinović, Križman – Lendrić. Domaći tim je od prve minute igrao u sastavu: Pavlović – Hodžić, Novaković, Mihojević, Al. Bekić – Rustemović, Sarić, Crnkić, Ćetković, Duljević – Ahmetović.

U desetoj minuti dobar napad Želje. Nakon ubačaja Lendrića u posljednji trenutak ispred M. Stevanovića loptu izbacuje Mihojević. Nakon kornera Križman šutira preko glave. Duljević u 19. minuti ubacuje sa strane, a udarac glavom Crnkića odlazi pored našeg gola. Dvije minute poslije Ćetković je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Markovićem.

Nakon kornera u 24. minuti je Mihojević šutirao preko gola. Deset minuta poslije Radinović sjajno proigrava Križmana, ovaj izlazi pred golmana Pavlovića koji mu odlično brani udarac. U 35. minuti je Kosorić dobio žuti karton.

Tri minute prije kraja prvog dijela, Duljević je ubacio sa strane, a Ahmetović šutirao glavom preko gola. Minutu poslije Lendrić šutira iskosa, ali je lopta otišla pored gola domaćih. U posljednjem napadu u prvom poluvremenu, Ćetković je sa deset metara iz jako dobre prilike šutirao visoko preko gola Plavih. Na poluvrijeme se otišlo sa početnim rezultatom, 0:0.

U petoj minuti drugog dijela Sarajevo ponovo prijeti. Ovaj put udarac Crnkića sa deset metara sa gol linije izbacuje Kosorić. Marković je u 55. minuti zaradio žuti karton. U 59. minuti Ahmetović šutira sa 20 metara, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. U 69. minuti Crnkić glavom pokušava, ali udarac odlazi pored gola. U istoj minuti je Lazić zamijenio Križmana.

Duljević u 72. minuti iskosa šutira, ali Kjosevski je odbranio njegov pokušaj. Minutu poslije i Ahmetović pokušava, ali je Kjosevski sigurno uhvatio loptu. U 74. minuti Lazić šutira, ali loptu u korner odbija Novaković. Minutu poslije M. Stevanović pokušava, ali ovaj put Mihojević izbacuje loptu. Duljevića je u 78. minuti zamijenio Hebibović. Beganović je ušao u igru umjesto Radinovića u 79. minuti. U 80. minuti sjajan pokušaj M. Stevanoovića iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi tik pored stative. U redovima domaćih je Ahmetovića zamijenio Am. Bekić. S. Stevanović je dobio žuti karton.

Rustemović je u 85. minuti dobio žuti karton. U 88. minuti je Nikolić zamijenio Lendrića, a kod Sarajeva Ćetkovića je zamijenio Ivetić. U posljednjoj minuti regularnog dijela je dobio Boccaccini.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u okviru 1/8 finala Kupa BiH protiv Goražda. Utakmica se igra na Stadionu Grbavica u srijedu od 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU