Dosadašnji fudbaler aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski, Danijel Stojanović, potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Danijel Stojanović je rođen 18. augusta 1984. godine u Našicama. Prošao je omladinske selekcije Cibalije, a seniorsku karijeru je počeo u Hrvatskom Dragovoljcu. Potom dolazi u BiH, u ekipu Posušja za koju je igrao do jula 2008. godine i dolaska u ekipu Zrinjskog. Nakon dvije kvalitetne godine igranja u Zrinjskom prelazi u portugalski Nacional gdje će igrati naredne dvije godine. Zatim dolazi u splitski Hajduk gdje se također zadržao dvije godine, a potom slijedi povratak Pod Bijeli brijeg u januaru 2014. godine gdje je Danijel igrao do dolaska u naš tim.

Stojanović, koji pokriva poziciju lijevog beka, u dresu Zrinjskog je odigrao 107 utakmica, a postigao je sedam golova, te dodao 12 asistencija. U Hajduku je nastupao 22 puta, dok je za Nacional odigrao 19 susreta. U ovoj sezoni, Stojanović je igrao na 10 utakmica, postigao je četiri gola i upisao dvije asistencije. Stojanović će se već danas priključiti ekipi u Međugorju.

– Prije svega bih rekao da je dogovor postignut u vrlo kratkom vremenu. Sportski direktor, gospodin Čenan, i ljudi u upravi su pokazali jednu veliku ozbiljnost i iskrenost što mi je jako važno gdje god da sam išao. Mislim da Željo može puno u nastavku, ali neću puno obećavati riječima, nego jedva čekam početi sa treninzima i naravno jedva čekam početak sezone, kazao je Stojanović.

– Pregovori su protekli jako korektno i brzo. Danijel je karakteran fudbaler i čovjek, pravi primjer pobjednika na terenu, te nam je veoma drago što je došao u Želju da pojača konkurenciju na lijevoj strani. Naš cilj da imamo 18 pojednako kvalitetnih igrača i karakterno jakih koji će svaku utakmicu igrati sa jakom željom da pobijede jer znamo da je to ono što naši navijači žele, rekao je Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar.

Kolektiv FK Željezničar želi dobrodošlicu novom fudbaleru te mu želi mnogo uspjeha u plavom dresu.

POGLEDAJ GALERIJU