FK Željezničar, belgijski Mouscron i Daniel Graovac dogovorili su jednogodišnju posudbu ovog defanzivca.

Daniel Graovac je rođen 8. augusta 1993. godine u Novom Gradu. Još kao kadet je iz matičnog Novog Grada prešao u Dinamo Zagreb gdje je igrao za kadetsku i juniorsku selekciju. U mostarski Zrinjski dolazi 2013. godine, a tri godine kasnije prelazi u Belgiju, u Mouscron. Nakon jedne polusezone u Belgiji, vraća se u Zrinjski gdje je boravio na posudbi.

Za ekipu Mostaraca je odigrao 100 utakmica, a u tom periodu je osvojio tri titule prvaka naše zemlje. Svojim igrama je došao i do A reprezentacije BiH za koju je ubilježio i debi. Za mladu reprezentaciju je odigrao šest utakmica.

Drago mi je da sam došao u Željeznicar. Ovo će biti najveći izazov u mojoj karijeri i jedva čekam da istrčim pred navijače na Grbavici. Pregovori nisu trajali dugo, lako smo se dogovorili. Sada mi ostaje samo da se što bolje pripremim već za utakmice prvog pretkola Evropske lige, kazao je Graovac.

Doveli smo provjerenog igrača, povremenog reprezentativca koji je izuzetno borben i predan na terenu što nam je i trebalo. Radi se o mladom igraču koji ima dosta jakih utakmica iza sebe i koji je imao veliku želju da dođe u Željezničar, rekao je Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar.

POGLEDAJ GALERIJU