Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur, danas je trenirao na Grbavici zajedno sa našim prvim timom.

Prije treninga, kapiten naše ekipe, Marijan Antolović, je u ime Kluba Džumhuru uručio dres sa simboličnim brojem 81. Podsjetimo, Damir trenutno zauzima 81. poziciju na ATP listi, što je najveći uspjeh bosanskohercegovačkog tenisa. Damir je potom trenirao sa prvotimcima Plavih, a kako kaže za njega je to bilo veliko zadovoljstvo.

– Bilo mi je zadovoljstvo biti sa svim igračima na treningu i veliko hvala kapitenu Antoloviću koji mi je u ime Kluba i svih igrača i uposlenika poklonio najdraži dres. Za Želju navijam cijeli život i drago mi je što sam imao priliku da vidim kako momci treniraju, kazao je Džumhur dodavši:

– Jako mi se sviđa atmosfera u Klubu i vjerujem da će upravo to biti ključ za dobre rezultate do kraja sezone. Svim srcem ću biti uz Klub do kraja sezone i bez obzira na činjenicu da imamo mladu ekipu, vjerujem da na kraju sezone možemo osvojiti titulu prvaka.

Džumhura uskoro očekuju naporni turniri te se nada dobrim rezultatima.

– U subotu bih trebao krenuti put Njemačke gdje igram još jedan Challenger, a nakon toga mi slijedi turnir u Ženavi te naravno Rolland Garros. Pokušat ću podići formu do tada i napraviti dobar rezultat koji bi mi sigurno pomogao u daljoj karijeri, ali i obradovao mnoge Bosance i Hercegovce.

FK Željezničar Damiru želi puno uspjeha na narednim turnirima i poziva sve svoje navijače da pruže podršku našem najboljem teniseru! Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU