Fudbaleri Željezničara su u okviru 6. kola Lige za prvaka remizirali sa domaćom Slobodom 2:2.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Musa, Kerla, Bogičević, Stojanović – Radinović, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Crnov – Lendrić. Za domaće su od prve minute igrali: Erić – Efendić, Škahić, Mehmedagić, Lazevski – Kalezić, Hairlahović – Zec, Ordagić, Subić – Smajić.

U drugoj minuti Kalezić iz velike udaljenosti šutira daleko od našeg gola. Subić u 13. minuti sjajno proigrava Zeca, ali Kjosevski sjajnom intevencijom spašava našu mrežu. Ipak, u narednom napadu su domaći poveli. Ordagić je sa desne strane ubacio, a Asim Zec sa deset metara pogodio za vodstvo Slobode.

Plavi su nakon primljenog gola preuzeli posjed i počeli prijetiti domaćim. Najbolju priliku je u 30. minuti propustio Lendrić kada je izašao pred gol Erića, zaobišao golmana, ali sa gol-linije je loptu izbacio Efendrić. Tri minute poslije Ziljkić je zamijenio Lazevskog. Hasanović u 36. minuti prizemnim udarcem sa 20 metara prijeti, ali je Erić bio siguran.

Napadi Želje su se isplatili u 37. minuti. M. Stevanović je sjajno asistirao Ivanu Crnovu koji je izašao pred gol Slobode i matirao Erića za poravnanje rezultata. U posljednjom minuti prvog dijela Zec pokušava iskosa, ali je Kjosevski uhvatio prizemnu loptu. U sudijskom vremenu domaći su ponovo poveli. Ziljkić je ukrao loptu Bogičeviću, prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i uposlio Asima Zeca koji ubacuje loptu u praznu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Slobode od 2:1.

Drugo poluvrijeme otvara prilika za Slobodu kada je Zec iskosa pogodio stativu našeg gola. U 57. minuti Musa je povukao loptu, dodao do Zebe koji sa 20 metara lijevom nogom šutira pored gola Tuzlaka. Sloboda je u 69. minuti propustila veliku priliku. Nakon greške Blagojevića Smajić je šutirao, ali je Kjosevski još jednom bio na visini zadatka. Hairlahovića je zamijenio Stjepanović. U redovima našeg tima u igru su ušli Bekrić i Nikolić, a izašli su Musa i Blagojević.

U 70. minuti je Ordagić zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Hasanovićem. Bekrić je u 74. minuti ostavio loptu za M. Stevanovića koji sa 20 metara šutira, ali lopta odlazi pored gola. Salihović je zamijenio Smajića. Zakarić je zamijenio Crnova. U 83. minuti Stojanović i Zakarić su prošli po lijevoj strani, na povratnu loptu je došao Bekrić koji šutira, ali lopta nakon bloka odlazi u korner. Nakon kornera Željo je poravnao. Lopta se odbila do Zebe koji ubacuje, Kerla glavom vraća loptu, a Stevo Nikolić pogađa za rezultat od 2:2.

Zakarić je 90. minuti ubacuje, a na drugoj stativi M. Stevanović glavom šutira iz duela pored gola domaćih. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su Sloboda i Željo podijelili bodove odigravši 2:2.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv aktuelnog prvaka BiH, mostarskog Zrinjskog. Utakmica na Grbavici počinje u 20 sati!

POGLEDAJ GALERIJU