Fudbaleri Željezničara su u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaću Krupu sa 4:2.

U petoj minuti Mehremić šutira sa 30 metara, ali loptu sigurno hvata Fejzić. Igrala se osma minuta kada su Plavi poveli. Zakarić je dodao do Stevanovića koji sjajno ubacuje do Ubiparipa čiji udarac glavom trese mrežu domaćih. Domaći su u 21. minuti zaprijetili preko Fajića koji je iskosa pokušao lobovati Kjosevskog, ali je lopta otišla daleko pored našeg gola. U 26. minuti je bilo 2:0 za naš tim. Zec je sjajno sa lijeve strane ubacio, a Ubiparip na drugoj stativi pospremio loptu u gol domaćih.

Krupa je u 36. minuti smanjila na 2:1. Nakon kornera i sjajne intervencije Kjosevskog, Aleksić je natrčao na odbijenu loptu i pogodio. U narednoj minuti Marjanović snažno šutira preko našeg gola. U 41. minuti Mirosavljević je uputio dugu loptu prema Fajiću, ali je na vrijeme Kjosevski istrčao i izbio loptu.

Drugo poluvrijeme Plavi sjajno otvaraju. Zec je iskosa šutirao, lopta pogodila stativu i pogodila Vukotića u ruku. Glavni sudac je pokazao na bijelu tačku, a siguran sa 11 metara za 3:1 bio je Goran Zakarić. U 54. minuti je bilo 3:2. Fajić je pao u našem kaznenom prostoru, glavi sudija pokazao još jednom na bijelu tačku. Udarac sa 11 metara je Kjosevski odbranio, ali odbijenu loptu u mrežu je ubacio Milovanović. 

Vranješ u 65. minuti šutira sa distance, lopta odlazi pored gola. Tri minute poslije Mehremić dobro probija, ubacuje, ali lopta bježi Zakariću i odlazi u gol-aut. U 70. minuti Galešić šutira, ali Kjosevski sigurno hvata. U narednom napadu Mehremić snažno šutira, Fejzić uspijeva uz malo nesigurnosti odbraniti. Ubiparip u 75. minuti šutira sa 20 metara, lopta odlazi pored gola.

Sve je gotovo bilo u 76. minuti. Ubiparip je dubinskim pasom pronašao Zakarića koji izlazi pred gol i pored Fejzića plasira loptu u mrežu za 4:2 i slavlje za oko 200 naših navijača. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv tuzlanske Slobode. Susret na Grbavici počinje u 14:30 sati!

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Mehremić – Vranješ, Hajdarević (Šabanadžović od 89.) – Zakarić (Zajmović od 83.), Ramović (Zeba od 77.), Zec – Ubiparip.
Krupa: Fejzić, Galešić (Savić od 76.), Maksimović, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović (Dabić od 52.).
Gledalaca: 800
Žuti kartoni: Aleksić, Graovac.