Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali sa Borcem 1:1.

U desetoj minuti Gasal šutira sa distance brani golman Borca. U narednom napadu Borac prijeti, Kulašin iskosa šutira daleko od našeg gola. Dvije minute poslije Gasal prizemno šutira malo pored gola. Zakarić se u 15. minuti lijepo namjestio i šutira preko našeg gola.

Crnčević se u 19. minut sjurio prema golu Borca, ušao u kazneni prostor, namjestio se, ali njegov udarac u posljednj itrenutak blokira odbrana domaćina. U 23. minuti Vranješ sa 30 metara šutira visoko preko gola. U 26. minuti povrijedio se Zdunić, a umjesto njega u igru je ušao Bekrić.

Begić glavom u 30. minuti šutira pored gola. Željo u vodstvo dolazi u 33. minuti. Subašić je napravio dar-mar, prošao nekoliko igrača Borca, šutirao, Pavlović odbranio, a odbijenu loptu u gol posprema Petar Bojo.

Bekrić u 39. minuti iz prekida sa preko 25 metara šutira malo pokraj gola Borca. Crnčević nekoliko sekundi poslije snažno šutira i pogađa prečku. Borac do izjednačenja stiže u 45. minuti. Vranješ je primio loptu, na vrhu kaznenog prostora se namjestio na lijevu nogu i preciznim udarcem matirao Bendera. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Zakarić u 49. minuti iskosa iz slobodnog udarca šutira pored gola. Odgovorio je Subašić u 51. minuti iskosa, lopta ide pored gola Borca. U 55. minuti velika prilika za Borac. Vranješ je iz očigledne nedozvoljene pozicije pogodio prečku, potom Zakarić glavom promašuje skoro prazan gol.

Gasal ponovo šutira u 58. minuti, Pavlović brani. U 69. minuti još jedna šansa za Borac, Lukić je iz peterca šutirao pored gola. Mekić sa distance u 77. minuti pokušava, Pavlović je siguran. Velika šansa za Želju u 82. minuti. Bekrić je gurnuo za Mekića koji se namjestio na 18 metara i šutirao preko gola.

Vranješ u 88. minuti šutira, Bender odlično brani. Do kraja je ostalo 1:1.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Tuzle City. Susret na Grbavici zakazan je za 17. oktobar.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Mujezinović, Drina, Kosorić, Malić – Mekić, Crnčević – Subašić, Bojo, Gasal – Zdunić. Još su igrali: Bekrić, Hrelja, Zec, Vištica, Hajdarević,
Borac: Pavlović – Ćorić, Jovanović, Molls, Subić – Vojnović, Begić – Zakarić, Vranješ, Kulašin – Moraitis. Još su igrali: Vušurović, Lukić, Meleg, Dujaković,
Žuti kartoni: Bojo, Jovanović, Ćorić