Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Rudar Prijedor sa 2:0.

U petoj minuti brza kontra Rudara, Vrhovac je presjekao ubačaj, a Bender refleksnom intervencijom spasio naš gol. Tri minute poslije udarac Zdunića glavom brani Šćekić. U 14. minuti Mujezinović iskosa šutira, a Juričić šutira malo pored gola.

Udarac Subašića sa 20 metara u 18. minuti hvata golman Rudara. Bojo sjajno prolazi u 33. minuti, ali lopta je prošla kroz peterac gdje nije bilo naših fudbalera. Santos se u 43. minuti lijepo oslobodio svog čuvara, izašao iskosa pred naš gol i šutirao u spoljni dio mreže.

U 44. minuti velika prilika za Želju. Subašić je izašao pred gol Rudara, nesebično dodao do Zdunića koji u padu šutira pored skoro praznog gola. Minutu poslije Subašić sa distance šutira preko gola. U posljednjem napadu prvog dijela Juričić sjajno hvata volej na deset metara od gola, ali Šćekić fenomenalno brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Mekić u 47. minuti šutira, Šćekić brani, a u nastavku akcije udarac Malić ide daleko od gola Rudara. Sjajna šansa za Želju u 50. minuti, danas odlični Subašić ubacuje u sredinu, a udarac Juričića još jednom brani Šćekić. Još jednom je šutirao Subašić, ovaj put u 54. minuti, ali lopta ide preko gola.

Željezničar u vodstvo dolazi u 54. minuti. Fino su Plavi kombinovali, u završnici Subašić gura za Boju koji iskosa precizno šutira i pogađa mrežu za veliko slavlje.

Željo prijeti i u 60. minuti. Subašić je gurnuo za Juričića koji je izašao pred gol Rudara, ali udarac odlazi tik preko prečke. Minutu poslije ponovo Juričić izlazi pred golmana Rudara koji mu i ovaj put brani udarac. Minutu poslije još jedan ogromna šansa za Želju, nakon kornera je Kosorić ostao sam, ali glavom šutira pored gola.

Mekić još jednom šutira u 66. minuti, Šćekić paradom izbacuje u korner. Juričić glavom iz okreta pokušava u 72. minuti, lopta ide preko gola. Juričić lijepo prima loptu u 90. minuti, šutira, lopta ponovo ide preko gola. U 93. minuti Željo stiže do drugog gola. Malić je ubacio, a Juričić glavom postavio konačan rezultat.

Narednu utakmicu Željezničar igra za vikend protiv Radnika u Bijeljini.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Blažević, Kosorić, Vrhovac, Malić – Mekić, Bojo, Subašić, Zdunić, Mujezinović – Juričić. Još su igrali: Crnčević, Beća, Gasal,
Rudar: Šćekić, Halilović, Sadiku, Pekija, Pavlović, Santos, Mandić, Dojčinović, Zekanović, Jakupović, Redžić. Još su igrali: Bosnić, Burazor, Bilbija, Sajak, Marić,
Žuti kartoni: Mekić, Mandić, Vrhovac, Šćekić,