Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 25. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Borac sa 1:0.

U 15. minuti dobar napad Plavih. Kokot je proigrao Beganovića, koji ubacuje, a Memijin udarac blokira defanzivac gostiju. U narednom napadu je Đelmić loše primio loptu pred golom Avdukića. Igrala se 28. minuta kada je Joco Stokić sa 25 metara pokušao, a lopta je otišla pored lijeve stative našeg gola.

Tri minute poslije, Beganović lucidno upošljava Kvesića koju ubacuje, a u završnici Memija šutira preko gola. U 35. minuti odlična prilika za Plave. Beganović je uposlio Kokota koji izlazi sam pred Avdukića koji mu brani udarac, a na odbijenu loptu natrčava Hasanović čiji udarac odlazi u korner. Nakon kornera je Bajić imao priliku, ali je Jevtić izblokirao njegov pokušaj.

Samo dvije minute poslije Subić je sa svoje polovine krenuo, prošao nekoliko fudbalera u plavim dresovima, ali je njegov udarac odlično odbranio Antolović. Šest minuta prije kraja Jović šutira u Antolovića. Minutu poslije Memija šutira, defazivac Borca rukom blokira udarac, a glavni sudija dosuđuje korner.

U drugoj minuti nastavka sudiju pogađa lopta, te se odbija u noge Koljića koji izlazi pred gol Plavih, ali Kosorić u posljednji trenutak otklanja opasnost. Tri minute poslije rezervista Savanović prijeti našem golu, ali se rezultat nije mijenjao. U 54. minuti je je zbog igranja rukom dosuđen penal za našu ekipu, a udarac Bajića sa 11 metara je odbranio Avdukić.

U 67. minuti Memijin udarac brani Avdukić. D. Sadiković je zamijenio Hasanovića. Pet minuta poslije Kvesićev udarac blokiraju gosti u korner. Deset minuta prije kraja Beganović griješi, a Koljić ne koristi veliku priliku. Beganovića je zamijenio E. Sadiković, a Čolića Nuspahić.

Pet minuta prije kraja veliko slavlje na Grbavici. Bajić je izborio korner, ubacio, a nakon gužve Bogdanović zatresao mrežu Borca.

POGLEDAJ GALERIJU