Utakmica 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Stadionu Grbavica između Željezničara i Slobode završila je bez pobjednika, 2:2.

U uvodnim minutama utakmice Željezničar je imao terensku inicijativu, ali bez prilika i opasnosti po gol Slobode. U 11. minuti Asim Zec je ubacio loptu sa desne strane, ali je golman Lakić dobro reagovao i izbacio loptu. U 14. minuti u prilici se našao i stariji brat Ermin Zec, koji je nakon lijepog driblinga šutirao pravo u golmana Lakića. Tuzlaci su prvi put zaprijetili u 16. minuti kada je nakon lijepe akcije šutirao Smajić, ali je njegov udarac blokiran.

Željo je poveo u 18. minuti golom Jadranka Bogičevića! Naši fudbaleri su izveli dva kornera u nizu, nakon čega je lopta došla do Osmankovića koji je ubacio, Bogičević je sjajno skočio i glavom poslao loptu u mrežu Slobode!

IMG 0050

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

U 23. minuti Veselinović je ubacio iz kornera, Krpić šutirao glavom, ali lopta odlazi iznad prečke gostujućeg gola. Tri minute kasnije zaprijetio je Ermin Zec, ali je njegov udarac odbranio golman Lakić i poslao loptu u sedmi korner za Plave.

Sloboda je izjednačila u 30. minuti. Samir Bekrić je sjajno izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane i pogodio gol Željezničara. U sljedećem napadu Željo je imao veliku priliku da ponovo dođe u vodstvo. Nakon ubačaja Boje i gužve u šesnaestercu, Sulejman Krpić je pogodio stativu.

Željo ponovo dolazi do vodstva u 45. minuti. Damir Sadiković je iz slobodnog udarca rezantnim šutem pogodio za vodstvo Plavih i oduševljenje na odlično popunjenim tribinama Stadiona Grbavica. Rezultat se nije mijenjao do kraja prvog poluvremena.

IMG 0192

Foto: Damir Hajdarbašić, fkz.ba

Drugo poluvrijeme proteklo je bez pravih prilika sve do 70. minute, kada je ponovo je Bekrić odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali je Erić sjajnom paradom spasio gol. Samo minut kasnije Veselinović i Ramović su šutirali, a odbrana Slobode je oba puta izblokirala njihove udarce.

Gosti su ponovo do izjednačenja došli u 80. minuti, a strijelac je bio Hodžić tek što je ušao u igru.

U 85. minuti Stanić je dobro ubacio sa lijeve strane, ali niko od napadača ne stiže do lopte i ona odlazi u gol aut. Tri minute kasnije Mujezinović je ubacio iz slobodnog udarca, golman Lakić je pogriješio, ali ipak uspijeva doći do lopte. U 90. minuti odlična šansa za Plave. Zajmović je ubacio loptu nakon driblinga, Krpić je šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola. U 91. minuti Bojo centrira, a Osmanković glavom šutira preko gola. Gosti su zaprijetili u sudijskoj nadoknadi preko Bekrića, ali odbrana Željezničara šalje loptu u treći korner za Tuzlake. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar ide u goste Širokom Brijegu. Susret na Pecari je na rasporedu u nedjelju, 25. avgusta 2019. godine, sa početkom u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić, Stevanović, Stanić, Osmanković, Bogičević, Bojo, Sadiković, Veselinović (od 77. Mujezinović), E. Zec (od 71. Ramović), A. Zec (od 58. Zajmović), Krpić

Sloboda: Lakić, Muratović, Al. Bekić, Ivetić, Jusić, Martelat (od 79. Hodžić), Ristić (od 59. Mujagić), Pršeš, Bekrić, Smajić (od 57. Livančić), Maksimović

Žuti kartoni: Stevanović (Željezničar), Ristić, Bekić, Hodžić, Lakić (Sloboda)