Fudbaleri Željezničara su u okviru 5. kola Lige za prvaka remizirali sa Sarajevom 0:0.

U 14. minuti dug napad Plavih, na lijevoj strani je prošao Zajmović, ali nešto između ubačaja i udarca završava Pavloviću u rukama. Sjajna prilika za Sarajevo u 23. minuti. Nakon prodora Hebibovića lopta dolazi do Rahmanovića koji šutira i pogađa stativu našeg gola. Dobar napad domaćih u 34. minuti, ali ubačaj Kuzmanovića prolazi ispred našeg gola u gol-aut.

Blagojević je u 37. minuti ubacio iz kornera, a Osmanković glavom šutirao pored gola Sarajeva. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 55. minuti Rahmanović glavom vraća za Hebibovića čiji udarac glavom lako hvata Kjosevski. Šest minuta poslije Hebibović ubacuje, a Rahmanović glavom šutira malo iznad našeg gola. Minutu poslije Zajmović dobro prolazi, ubacuje, a Vranješ slabo zahvaća loptu i šutira u dobro postavljenog Pavlovića. Mustafić u 84. minuti hvata volej i snažno šutira, ali lopta odlazi malo pored našeg gola.

Zajmović u 88. minuti sjajno prolazi, iskosa šutira, ali Pavlović sjajno brani. U sudijskom vremenu je Zajmović šutira glavom nakon kornera, ali lopta odlazi pored gola. Utakmica je završena 0:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Slobode u srijedu. Revanš susret polufinala Kupa BiH u Tuzli počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Osmanković, Bogičević, Mehremić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić (Žerić od 81.), Vranješ, Zajmović – Ubiparip (Kajkut od 70.).
Sarajevo: Pavlović – Hebibović, Adukor, Mujakić, Bekić (Šabanović od 67.) – Crepulja, Sarić – Kuzmanović, Rahmanović (Herić od 70.), Velkoski – Ahmetović (Mustafić od 78.).
Žuti kartoni: Bogičević, Kuzmanović, Velkoski.