Željezničar će u okviru 28. kola m:tel Premijer lige gostovati Borcu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Marin Galić.

Nermin Bašić:

– Očekuje nas derbi, utakmice Borca i Želje su spektakl za bh. nogomet, nadam se da će tako biti i ovaj put uz jako puno naših navijača i korektno navijanje. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško je pripremiti ovaj susret jer znamo da za četiri-pet dana igramo novu utakmicu. Biće izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati, želimo intenzitet na utakmici. Znamo svi da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće igrati, Beća ima povredu lista tako da imamo malih problema, no imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača, svi će dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. Željo je klub koji svaku utakmicu ide na pobjedu, daćemo maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti na kraju dovoljno.

– Posljednja dva dana je jako dobra atmosfera, momci su fokusirani na treningu, od prvog dana mi je milina raditi sa ovim momcima. Još se bavimo sami sa sobom, Borac ima veliki broj kvalitetnih igrača, u određenim momentima igraju fenomenalan fudbal, ali imaju mnogo oscilacija u igri, mi se borimo sami sa sobom i sa upostavljanjem neke sopstvene igre i filozofije, vraćanja samopouzdanja momcima. U posljednjoj utakmici, raduje me da je sedam-osam igrača došlo do neke forme, čekam još neke igrače da dođu u formu, pa da budemo pravi. O Borcu ne treba trošiti riječi, imaju kvalitetnu ekipu, na svim pozicijama su dobro pojačani i organizovani, mogu vam napraviti problem indivdualno sa sve i jedne pozicije. Nadam se nogometnom spektaklu i da ćemo odigrati fajtersku ekipu, želim da je moja ekipa hrabra.

– Ja kad pogledam na klupu, imate pet igrača koji mogu igrati u prvih jedanaest, ali ne igraju. Sužava izbor što se tiče izmjena u taktičkom pogledu u drugom dijelu, ali sigurno da ćemo istrčati u dobrom sastavu. Nadam se da ćemo biti hrabri i da ćemo odigrati dobru utakmicu, dodao je Bašić, te se osvrnuo i na susret sa Igmanom.

Marin Galić:

– Atmosfera je jako dobra poslije Širokog Brijega, prije toga smo bili u krizi što je normalno, no pobjeda protiv Širokog Brijega nam daje za pravo da se nadamo dobrim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik, ekipa koja je dobro vođena i koja ima kvalitetne pojedince, ali kao i svaka ekipa u ligi imaju svoje mane što ćemo pokušati iskoristiti i doći do pobjede.

Utakmica se igra u četvrtak od 18:00 sati uz prenos na Areni Sport.