FK Željezničar potpisao je ugovore sa dva nova igrača, a riječ je o Ajdinu Mulaliću koji dolazi iz Domžala, te Draženu Dubačkiću, doskorašnjem defanzivcu Stupčanice.

Ajdin Mulalić je rođen 13. septembra 1994. godine u Bužimu. Branio je za omladinske selekcije bužimskog Viteza, a još kao junior 2011. godine odlazi u Domžale. Boravio je na posudbama u Zarici Kranj i Iliriji, a od 2017. godine je golman Domžala za koje je sakupio 155 nastupa. U sezoni iza nas branio je na 28 utakmica. Mulalić je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Dražen Dubačkić je rođen 8. oktobra 1999. godine u Milićima. Kao omladinac Vlasenice 2018. godine dolazi u Željezničar gdje je igrao za juniorski tim Plavih. Bio je član juniora koji su igrali Omladinsku Ligu Šampiona. Seniorski fudbal igrao je u visočkoj Bosni, Slaviji, Drini, Tekstilcu, TOŠK-u i Stupčanici iz koje dolazi u naš tim. Prošle sezone je odigrao 30 utakmica za drugoplasirani tim Prve lige Federacije BiH. Dubačkić će pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama, a potpisao je ugovor na dvije godine.

POGLEDAJ GALERIJU