Željezničar će u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Širokog Brijega, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Admir Adžem.

– Čeka nas utakmica protiv protivnika koji nam je uvijek neugodan. Neugodan iz razloga što u posljednje vrijeme rijetko ostvarujemo pozitivan rezultat protiv njih. Prošle sezone smo kući izgubili 3:0. Svjesni smo da nas čeka jako težak zadatak. Jedan od najvažnijih razloga je zbog toga što protivnik igra u sistemu igre koji je neobičan za našu ligu. Prednosti im je što oni žele igrati fudbal i sasvim sam siguran da oni neće doći ovdje da se brane. Pokušat će nas nadmudriti. Imaju odličan sportski segment, jako dobar stručni štab. Sablić, Karačić, Šilić i Hrgović, to su ljudi koji znaju šta je fudbal. Postižu dosta golova, igraju dosta ofanzivno, imaju puno rješenja u napadu, mladih igrača, potentnih koji mogu biti opasni po protivnika. Kao što sam rekao taj sistem daje prednosti, ali taj sistem nosi i mane koje ćemo mi pokušati iskoristiti. Ulazimo u utakmicu nakon derbija koju smo pobijedili i koja je osim ta tri boda koja su jako bitna puno više donijela u smislu da smo dobili neku atmosferu, pozitivu u cijelom klubu, a također  i među navijačima koji su jako bitan faktor za naš klub. To je puno važnije za ta tri boda. Energetski smo se jako potrošili u derbiju prije svega jer smo dosta vremena igrali sa deset igrača, to troši puno više energije. Emotivno smo se također potrošili. Ovu sedmicu smo iskoristili da se oporavimo što je moguće bolje, da se taktički pripremimo i da spremimo taktiku koja će nam donijeti tri boda. Nakon utakmice ćemo vidjeti da li smo uspjeli. Jako bitan faktor u sutrašnjoj utakmici će biti naši navijači, to će biti sve tribine koje će nam pomoći da pobijedimo. Nisam imao priliku da im čestitam na derbiju, jer mi smo pobijedili na terenu, a oni su mnogo ubjedljivije pobijedili svoje rivale na tribinama. Ovim putem im čestitam i da im poželim da to traje i u narednim utakmicama, kazao je Admir Adžem dodavši:

– Na derbiju smo izgubili nekoliko igrača. Osmanković se povrijedio sam, nije ga protivnik povrijedio. Nadam se da će se brzo oporaviti, on je jak. Izgubili smo Stanića koji je pretrpio strašan udarac u devetoj minuti, odigrao je odilčno prvo poluvrijeme, u drugom je imao bolove. Za ovu utakmicu neće konkuristati. Ostali smo i bez Ramovića, veoma bitnog igrača, napravio je gluposti, raspravili smo to. Osim njih trojice nemamo Markovića i Crnova, to je pet igrača jako kvalitetnih koji će nam nedostajati. 

Utakmica se igra sutra od 20 sati. Prodaja ulaznica počinje danas u 12 sati!

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba