Ekipa Željezničara otputovala je u Jajce gdje će sutra odigrati utakmicu 1/16 finala Kupa BiH protiv Metalleghea. Tim povodom medijima su se obratili Admir Adžem i Amir Velić.

– Igramo u Jajcu protiv Metalleghea u Kupu koji uvijek može donijeti iznenađenje. Mi ćemo učiniti sve da naša ekipa ne dozvoli to iznenađenje već da izborimo plasman dalje. Odlazimo tamo sa jednom kvalitetnom i dobrom ekipom. Neki igrači će odmoriti, ali većina će igrati, rekao je Adžem dodavši:

– Ono što me raduje je da se taj roster širi sve više i više. Prije mjesec mnogi nisu mogli pomisliti da ćemo imati slatkih briga koga staviti među 18, sada su to moji ”problemi”, radujem se tome i nadam se da će to potrajati i da će se taj roster još više proširiti. Zadovoljan sam radom Hajdarevićem, njegovim radom na treninzima, nije tu priliku dobio slučajno nego je zaslužio. Svi su oni pokazali da trebaju dobiti šansu i iskorištavaju je sad za sad. Još neki igrači će dobiti šansu u prvom timu i na njima je da i oni je iskoriste i da se priključe našoj ekipi.

Utakmica se igra na stadionu Mračaj sa početkom od 16 sati.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba