Željezničar će u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati ekipu Zrinjskog, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i prvotimac, Goran Zakarić.

– Igramo s protivnikom koji je već dvije godine prvak BiH i koji je jako dobro krenuo. Ostvarili su osam pobjeda i samo jedan poraz, dolaze puni samopouzdanja sa željom da odigraju dobru utakmicu. Ono što je najbitnije, žele igrati fudbal i to će biti sjajna stvar za gledatelje jer će uživati u dobroj utakmici i dobrom ambijentu na Grbavici koja je iz dana u dan sve ljepša i ljepša i svi preduslovi su stvoreni da bude jedna dobra utakmica. Zrinjski ima dobrog i iskusnog trenera, imaju iskusnu ekipu, jako nezgodni su prema naprijed, imaju brze igrače, jako dobre tranzicije, hoće igrati, organizovati igru iz zadnje linije, to su njihove kvalitete. Kao svaka ekipa i oni imaju mane, mi smo se posljednjih sedam dana pripremali da neutrališemo njihove dobre i da iskoristimo njihove mane. U Tuzli smo zabrljali, nakon nekoliko dobrih utakmica i rezultata, zabrljali smo u Tuzli, izgubili smo utakmicu koju nismo smjeli, analizirali smo je, napravili smo sastanak sa igračima i u ponedjeljak je ta priča završena. Od ponedjeljka smo krenuli sa pripremama za Zrinjski, kazao je Admir Adžem.

Zadravstveni bilten ekipe se popravlja, u konkurenciji su Kajkut i Zajmović, Marković je počeo trenirati s loptom, a uskoro će i Crnov. Graovac nema pravo nastupa zbog crvenog kartona. Šef struke se dotakao i natupa juniora u Bugarskoj.

– Svi smo sretni zbog pozitivnog rezultata i nadamo se da će proći Ludogorets, znači nam to puno. Ja sam ustupio tri igrača koja su u užoj konkurenciji za prvi tim, nisam mogao dati Šabanadžovića jer nisam mogao rizikovati da igrači budu 33 sata u putu. Današnji trening će pokazati da li će oni biti spremni za sutrašnju utakmicu, ali to su moji problemi koje ću pokušati riješiti, istakao je Adžem.

Utakmica se igra u 20 sati!

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba